• Business

    Ευ. Μυτιληναίος: «Αυτονόητο» το ενδιαφέρον μας για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

    μυτιληναιος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλης Mytilinaios Group


    Το ενδιαφέρον της Μυτιληναίος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευ. Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία βρίσκεται παράλληλα σε διαπραγμάτευση με μεγάλο όνομα στον κλάδο του αερίου, έναν κλάδο όπου, όπως είπε, τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα.

    Το ενδιαφέρον μας για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι αυτονόητο, αλλά θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα όταν θα οριστικοποιηθεί το σχήμα, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μυτιληναίος.

    Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε επίσης ότι τα συμφέροντα στο αέριο είναι πολύ μεγάλα, μεγαλύτερα από τον ηλεκτρισμό, και τα απόνερα από τις διεργασίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες επιχειρηματικές -και όχι μόνο- αναταράξεις. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η Μυτιληναίος καταναλώνει περίπου το 30% του αερίου της χώρας.

    Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με μεγάλο όνομα του κλάδου, εκτός από την πρόσφατη συμφωνία για απευθείας προμήθεια από την Gazprom.

    Επίσης, τον Ιούλιο η Μυτιληναίος θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο αερίου από την Qatar Gas.

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της αποεπένδυσης των λιγνιτών, ο κ.  Μυτιληναίος ανέφερε ότι η εταιρεία θα είναι παρούσα στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, αλλά εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα των λιγνιτικών μονάδων σε περιβάλλον υψηλού κόστους δικαιωμάτων ρύπων.

    «Θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, θα μπούμε στο data room και μετά θα τοποθετηθούμε. Το διοξείδιο θα καθορίσει το μέλλον της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μυτιληναίος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μυτιληναίος: Sustainability Leader για το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: Υψηλές επιδόσεις με αυξημένα κέρδη στο Q1 – Τι περιμένει για φέτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαρυσήμαντη παρέμβαση Μυτιληναίου-Παπαλεξόπουλου: Διακινδυνεύεται η διεθνής ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ