Μία ακόμη τράπεζα, η Credit Suisse, διεμήνυσε σε κάποιες ομάδες της στην Ελβετία να σκεφτούν το ενδεχόμενο να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών ή sabbatical, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ενδείξεις ότι ο ελβετικός βραχίονας της τράπεζας δέχεται πιέσεις προκειμένου να επιτύχει τους ετήσιους στόχους του.

Συγκεκριμένα, αυτό που φέρεται να ειπώθηκε στα στελέχη της τράπεζας είναι ότι τώρα είναι η ιδανική εποχή για μια άδεια άνευ αποδοχών ή μια παρατεταμένη απουσία από τη θέση τους, καθώς o βραχίονας της Swiss Universal Bank, υπό τον Thomas Gottstein, επιδιώκει να περικόψει 1.600 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο ενός τριετούς σχεδίου αναδιοργάνωσης. Σύμφωνα, όμως, με μία από τις πηγές που μίλησαν στο Bloomberg, τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης του κόστους και θα πρέπει να ιδωθούν επίσης και στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την προστασία των θέσεων εργασίας.

Διαψεύδει η τράπεζα τα περί υποχρεωτικής άδειας

Η ίδια η τράπεζα, πάντως, διέψευσε σε δήλωσή της πως ενθαρρύνει ενεργά τους εργαζομένους της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για λόγους κόστους.

Ο Gottstein, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του ελβετικού βραχίονα της τράπεζας το 2015, κόβει θέσεις εργασίας απ’ όλα τα τμήματα του οργανισμού, που, σημειωτέον, συνεισφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στα προ φόρων κέρδη της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υποχρεωτικές απολύσεις στην Lloyds

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Société Générale: Απολύσεις, λουκέτα και αυτοματοποίηση δίνουν το στίγμα της επόμενης μέρας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις στις τράπεζες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here