Η οικονομική επέκταση της Κίνας ξεπερνά τις προσδοκίες

"Η οικονομική επέκταση της Κίνας ξεπερνά τις προσδοκίες από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, ενισχύοντας τη ζήτηση για όλα τα είδη εμπορευμάτων", ανέφερε τηλεφωνικά ο Guo Chaohui, αναλυτής της China International Capital  με έδρα το Πεκίνο.

0

Η Κίνα συνεχίζει να καταβροχθίζει όλο και περισσότερα μέσα στην παγκόσμια αγορά εμπορευμάτων, θέτοντας νέα ρεκόρ στην κατανάλωση οποιουδήποτε προϊόντος, από το αργό πετρέλαιο μέχρι τη σόγια. Σε ένα έτος ρευστότητας, που χαρακτηρίζεται από περικοπές βιομηχανικών δυνατοτήτων, περιορισμούς του περιβάλλοντος και οικονομική απομόχλευση, η ζήτηση για πρώτες ύλες εξακολούθησε να αυξάνεται στον μεγαλύτερο καταναλωτή παγκοσμίως, συμβάλλοντας στην επίτευξη για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενός ετήσιου κέρδους στις παγκόσμιες αποδόσεις εμπορευμάτων. Ο δείκτης Bloomberg Commodity Index σημείωσε άνοδο 0,3% στις 7:19 π.μ. ώρα Λονδίνου, πραγματοποιώντας αναρρίχηση για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Το εύρος των αποδόσεων από τις πρώτες ύλες αυξήθηκε κατά 0,8% πέρυσι μετά την αύξηση κατά 11,4% το 2016.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος Xi Jinping εδραιώνει την ισχύ πίσω από μια οικονομία που ενδέχεται να παρουσιάσει φέτος την πρώτη του θετική ανάπτυξη καθ’ όλο το έτος, μετά το 2010, υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι το κινεζικό «τριαξονικό» προϊόν επιβραδύνεται καθώς κυλά το 2018.

«Η οικονομική επέκταση της Κίνας ξεπερνά τις προσδοκίες από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, ενισχύοντας τη ζήτηση για όλα τα είδη εμπορευμάτων», ανέφερε τηλεφωνικά ο Guo Chaohui, αναλυτής της China International Capital  με έδρα το Πεκίνο. «Αναμένουμε συνεχιζόμενη ορμή στην οικονομική ανάπτυξη το 2018, η οποία θα διατηρήσει την όρεξη στη χώρα για εισαγωγές».

BLOOMBERG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλες οι ειδήσεις

DESIGN
ARCHITECTURE &

Όλες οι ειδήσεις
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

STORIES
BLOOMBERG

Όλες οι ειδήσεις