• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Saskia de Rothschild: Η ζάμπλουτη ακτιβίστρια που τώρα πουλάει κρασιά με τιμές από 2.000 ευρώ την φιάλη

    • Bloomberg

    O Baron Éric de Rothschild , ο οποιος διοικεί το κτημα απο το 1974, με την κορη του , Saskia de Rothschild


    Πολλά από τα παιδιά των δυναστειών γυρνούν τελικά στον τόπο τους. Είναι η μοίρα τους να διοικήσουν μυθικές περιουσίες παρά το γεγονός ότι σε νεαρή ηλικία κάνουν άλλα πράγματα. Στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, η Saskia de Rothschild επί ένα ολόκληρο μήνα έπαιρνε συνεντεύξεις από τους κρατούμενους στην περίφημη φυλακή της La Maca για ένα άρθρο στο γαλλικό περιοδικό Revue XXI. Ως ερευνήτρια δημοσιογράφος, κινηματογραφούσε για ένα ντοκιμαντέρ τις πρώτες γυναίκες στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που στάλθηκαν στις πρώτες γραμμές του Αφγανιστάν. Για λογαριασμό των New York Times, έγινε ένα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους προβάτων που αγωνίζονται απέναντι στην εξορυκτική βιομηχανία στη Γροιλανδία. Αλλά η πρόκληση μπροστά της μπορεί πλέον να είναι η πιο σκληρή που αντιμετώπισε ως τώρα.

    Τον Απρίλιο, η 31χρονη έγινε ο νεώτερος άνθρωπος που σήμερα διοικεί ένα από τα πιο διάσημα κρασιά του πλανήτη (premier Cru) στο Μπορντό, το Château Lafite Rothschild. Οι τιμές ανά φιάλη ξεκινιουν από 800 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 5.000 ευρώ για τις καλες χρονιές.

    Είναι επίσης η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Domaines Barons de Rothschild (Lafite), της παγκόσμιας αυτοκρατορίας κρασιού της πολύ γνωστής οικογένειας, η οποία περιλαμβάνει άλλα επτά οινοποιεία σε τρεις ηπείρους.

    Η ανακοίνωση συμπίπτει με την 150ή επέτειο της ιδιοκτησίας των Rothschild στο Château. (Τα πρώτα αμπέλια, πάντως, φυτεύτηκαν στη δεκαετία του 1670, Αργότερα, λέγεται ότι αμερικανός πρόεδρος ο Thomas Jefferson επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και έγινε αφοσιωμένος οπαδός αυτού του κρασιού).

    Η Saskia De Rothschild δεν θα είναι μόνο το πρόσωπο της εταιρείας που παράγει ένα από τα πιο διάσημα κόκκινα κρασιά στον πλανήτη. Οι εμπειρίες της μέσα από τον ακτιβισμό και ο μοναδικός τρόπος που βλέπει τα πράγματα, θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της εταιρείας, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων του 21ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης ζήτησης για βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά, αλλά και του ανταγωνισμού στη μεγάλη αγορά της Κίνας.


    O Baron Éric de Rothschild , ο οποιος διοικεί το κτημα απο το 1974, με την κορη του , Saskia de Rothschild

    Saskia de Rothschild



    ΣΧΟΛΙΑ