• Big Story

    Το βίντεο του απόλυτου πανικού: Το λευκό βαν «σαρώνει» τη Λας Ράμπλας και όλοι τρέχουν να κρυφτούν

    • NewsRoom
    Βαρκελώνη


    Τις ατελείωτες ώρες τρόμου που έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Λας Ράμπλας τη στιγμή που το λευκό βαν άρχισε να κινείται με ταχύτητα στον πεζόδρομο και κάνοντας ζιγκ-ζαγκ να παρασύρει όποιον έβρισκε μπροστά του στην τρομοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης καταγράφει βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος.

    Το κατάστημα με καπνικά είδη ήταν γεμάτο από πελάτες την ώρα της επίθεσης και στο βίντεο φαίνονται οι πελάτες να αντιλαμβάνονται ότι κάτι συμβαίνει στο δρόμο μπροστά στο κατάστημα με τους περισσότερους να τρέχουν στο πίσω μέρος του κτηρίου για να προφυλαχθούν.

    Ωστόσο υπάρχουν και λίγοι τολμηροί που πλησιάζουν την είσοδο του κατάστηματος προκειμένου να δουν από πιο κοντά τι συμβαίνει στη Λας Ράμπλας που έχει ήδη γεμίσει με ουρλιαχτά και αίμα.

    Την ίδια ώρα ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στον πεζόδρομο αναζητούν έντρομοι καταφύγιο από το φονικό βαν.

    Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

    Τα σχέδια των τρομοκρατών για μακελειό με μπουκάλες βουτανίου 

    Παράλληλα, το μεσημέρι της Παρασκευής ειδικός ασφαλείας μίλησε στους New York Times ειδικός ασφαλείας και αποκάλυψε ότι από σύμπτωση αποφεύχθηκε το μεγαλύτερο μακελειό στη Βαρκελώνη αφού οι τρομοκράτες ήθελαν να προκαλέσουν μακελειό στη Λας Ράμπλας με φορτηγό στο οποίο μέσα θα είχαν βάλει μπουκάλες βουτανίου.

    Αυτό που στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά τους για μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη σύμφωνα με την ίδια πηγή ήταν το γεγονός ότι η άδεια κυκλοφορία που είχαν δεν τους επέτρεπε να νοικιάσουν φορτηγό.

    Έτσι φαίνεται ότι κατέληξαν στην επιλογή του λευκού βαν στο οποίο, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, οδηγός ήταν ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ.

    Το σενάριο αυτό ενισχύει η έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ και η οποία κατά τις ισπανικές αρχές σχετίζεται με το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν έκρηξη από διαρροή αερίου αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι εκεί υπήρχαν υλικά για την κατασκευή βομβών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρήνος στη Βαρκελώνη: Μια τρίχρονη νεκρή, ένας εξάχρονος τραυματίας και ένας επτάχρονος αγνοούμενος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρκελώνη: Βίντεο φρίκης με ανθρώπους σωριασμένους σε λίμνες αίματος-Προσοχή σκληρές εικόνες (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρτυρίες-σοκ από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη



    ΣΧΟΛΙΑ