• ΑΓΟΡΕΣ

    Τραπεζικός εκτροχιασμός στη μετά… MSCI συνεδρίαση. Μειώνεται το ποσοστό της Ελλάδας στο MSCI Emerging index


    Βαθαίνουν οι απώλειες στις τράπεζες, μετά την υποβίβαση των τριών τραπεζικών τίτλων, στους δείκτες MSCI Small Cap, συμπαρασύροντας και τη μετοχή της Alpha Bank που παραμένει στον MSCI Standard index.
    Το μεγαλύτερο αρνητικό από τη χτεσινή ανακοίνωση του MSCI είναι ότι το ποσοστό της Ελλάδας στον δείκτη MSCI Emerging Index μειώνεται σε 0,22% από 0,27% προηγουμένως. Στο report Της MS δεν ήταν ξεκάθαρο αν το current level είναι η νέα στάθμιση.
    Επικοινωνώντας το mononews με την αναλύτρια Yamanari Regiane ανέφερε ότι το current level είναι η νέα στάθμιση η οποία διαμορφώνεται πλέον για την Ελλάδα στο 0,22% από 0,27% προηγουμένως.
    Σύμφωνα με την  Morgan Stanley, οι εκροές για τη Eurobank υπολογίζονται στα 80 εκατ. δολάρια και υπολογίζει να λάβουν μέρος σε 17 εργάσιμες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή ενδέχεται να πιεστεί σημαντικά καθώς μένουν μόνο 14 συνεδριάσεις μαζί με τη σημερινή μέχρι το πέρας της 30 Νοεμβρίου.
    Για την ΕΤΕ οι εκροές είναι στα 56 εκατ. δολάρια σε 12 συνεδριάσεις και για την Τρ.Πειραιώς στα 24 εκατ. δολάρια μέσα σε 8 συνεδριάσεις.
    O τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 8,07%, κινούμενος πλέον κάτω από τις 500 μονάδες. Με τις απώλειες σε Eurobank Και ΕΤΕ να ξεπερνούν το 12%, ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς οι πιέσεις δεν ξεπερνούν το 5% καθώς το άτυπο rebalancing είχε προηγηθεί από τη συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου (έκθεση εκτιμήσεων για τον MSCI της Societe General).
    Οι ρευστοποιήσεις επιταγχύνονται και λόγω margin calls, αναφέρουν κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς στο mononews.
    Εκτός τραπεζών, το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών βρίσκεται στο κόκκινο. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ΔΕΗ (-1,94%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,58%), ΕΧΑΕ(-1,12%) και Coca Cola (-1,07%).
    Aπώλειες άνω του 6% καταγράφει και η μετοχή του Ελλάκτωρ, καθώς αποχωρεί από το δείκτη MSCI Small Cap.
    Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι σημαντικά ενισχυμένη στα 26 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 58% έχει διακινηθεί στην ΕΤΕ και Eurobank.
    Ενισχυμένος ο όγκος συμβολαίων στο ΣΜΕ της ΕΤΕ με πάνω από 28.000 συμβόλαια, ενώ το open interest διαμορφώνεται στα 218.911 συμβόλαια, αυξημένο κατά 5000 συμβόλαια από την εκκαθάριση της Δευτέρας.



    ΣΧΟΛΙΑ