• Πολιτική

    Νομικοί για τον κ. Κ. Αγγελόπουλο: «Θα πάει στο δικαστήριο. Bρίσκεται σε απόλυτη διαύγεια και υγεία όσον αφορά τη διανοητική του κατάσταση»

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος


    Έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 27 του Απρίλη είναι ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, ο κ. Αγγελόπουλος σκέφτεται να προσέλθει ο ίδιος στο δικαστήριο που θα κρίνει την προσφυγή των παιδιών του. Και ο 73χρονος φέρεται έτοιμος να το πράξει για να αποδείξει στον δικαστή που θα λάβει την απόφαση ότι έχει πλήρη πνευματική διαύγεια, την οποία ευθέως αμφισβητούν τα παιδιά του.

    Άριστη η κατάστασή του 

    “Ο κ. Αγγελόπουλος βρίσκεται σε απόλυτη διαύγεια και υγεία όσον αφορά τη διανοητική του κατάσταση”, λένε οι νομικοί του παραστάτες στο Mononews, τονίζοντας ότι “αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο της 27ης Απριλίου με την προσκόμιση γνωματεύσεων νευρολόγων από δημόσια νοσοκομεία”.

    Ετοιμάζοντας τα νομικά τους “όπλα” ο κ. Αγγελόπουλος και οι νομικοί του σύμβουλοι, αμέσως μετά την επίδοση της προσφυγής των υιών Αγγελόπουλων, στα τέλη του περασμένου μήνα, φρόντισαν ο 73χρονος να εξεταστεί αμέσως από νευρολόγους και μάλιστα διαφορετικών δημόσιων νοσοκομείων. Οι γιατροί φέρονται να βεβαιώνουν για την άριστη νοητική του κατάσταση.

    Αναμένεται μάλιστα να προσέλθει και στο δικαστήριο για να εξεταστεί ως μάρτυρας, τουλάχιστον ένας από τους γιατρούς που πρόσφατα εξέτασαν τον κ.Αγγελόπουλο.

    Τι λένε τα παιδιά του Κ. Αγγελόπουλου

    Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με την αίτηση τους στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητούν τη θέση του “πάσχοντος πατέρα τους” σε δικαστική συμπαράσταση, επικαλούμενοι επιδείνωση της υγείας του. Ισχυρίζονται ότι, πέραν των γνωστών και συνεχώς επιδεινούμενων κινητικών προβλημάτων του, ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από 5 χρόνια του επέφερε “βαρεία και καταλυτική δυσλειτουργία των εγκεφαλικών του λειτουργιών και καθολική νοητική διαταραχή που παρακωλύουν την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του”.

    Τα παιδιά του κ.Αγγελόπουλου κάνουν λόγο στην αίτηση τους για «πολυδιάστατη ψυχοδιανοητική έκπτωση» και καταλήγουν ότι ο ίδιος δεν δύναται πλέον να διαχειριστεί τα θέματα των επιχειρήσεων του.

    Ως δικαστικό συμπαραστάτη πρότειναν τον Γεώργιο Σκινδήλια, διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής αλλά και αντιπρόεδρο του μπασκετικού Ολυμπιακού, στον οποίο προεδρεύουν τα δύο αδέλφια. Ζητούν επίσης από το δικαστήριο να διορίσει τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο -μέλη του οποίου προτείνουν να είναι οι ίδιοι και ο οικονομικός σύμβουλος της Arcadia, Φώτης Μπράτιμος – προκειμένου να ελέγχεται και να εποπτεύεται ο διορισμένος νομικός συμπαραστάτης.

    Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στον Τύπο της προσφυγής των δύο αδελφών προκάλεσε την οργή τους. Σε ανακοίνωση τους εξαπολύουν μύδρους στη σημερινή σύζυγο του πατέρα τους. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος λένε:

    “Η δημοσιοποίηση μιας ευαίσθητης προσωπικής και οικογενειακής μας υπόθεσης αποδεικνύει τον αισχρό τρόπο, με τον οποίο εκμεταλλεύονται τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα μας, η δεύτερη σύζυγός του, Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, με την ομάδα των ”συμβούλων” της που έχει εγκαταστήσει δίπλα του.”

    Η κ. Γέλη Αγγελοπούλου

    “Όσοι γνωρίζουν την Γέλη Αγγελοπούλου -απαντά το περιβάλλον του πατέρα τους- γνωρίζουν ότι αυτή η γυναίκα δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε άποψη για τα επιχειρηματικά, δεν ανακατεύεται και δεν επηρεάζει τον πατέρα τους σε επαγγελματικά ζητήματα. Πρόκειται καθαρά για μία σύγκρουση των γιων με τον πατέρα.”

    Σύντομη αλλά αιχμηρή ήταν η επίσημη απάντηση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σε ανακοίνωση του αναφέρει για τη δικαστική προσφυγή των παιδιών του:

    “Η αίτηση αυτή είναι απολύτως ψευδής, τα δε κίνητρα γνωρίζω πολύ καλά.”

    Οι κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος
    Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τα παιδιά του κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ