• ΑΓΟΡΕΣ

    Τεχνολογικές πιέσεις ταλαιπωρούν ξανά τη Wall Street

    wall street


    Νέες τεχνολογικές πιέσεις… καταρρακώνουν τον δείκτη Nasdaq με τη μετοχή της Apple να ηγείται των πιέσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της  The Wall Street Journal αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής των νέων iPhone.

    Η μετοχή της Αpple στην αρχή της συνεδρίασης καταγράφει απώλειες 2,27% στα 189,14 δολάρια.

    Οι τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται για άλλη μία συνεδρίαση στο στόχαστρο, καθώς οι Financial Times αναφέρουν ότι οι κινεζικές αρχές έχουν ισχυρές αποδείξεις για αντιμονοπωλιακές παραβιάσεις από τη Samsung, τη SK Hynix και τη Micron Technology.

    Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται και οι νέες εξελίξεις αναφορικά με την Σινοαμερικανή εμπορική διαμάχη, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να μη προχωρήσει σε περαιτέρω δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

    Ωστόσο, στην συνάντηση στην Παπούα Νέα Γουινέα, οι ηγέτες των δύο οικονομιών δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν καθώς οι διαφορές των δύο χωρών κυριάρχησαν στη συνεδρίαση.

    Στο ταμπλό, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,53%, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί  0,19% και ο Dow Jones κινείται 0,22% χαμηλότερα.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ