• ΑΓΟΡΕΣ

    Εκρηκτική κατάσταση στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Στο επίκεντρο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

    Wall Street


    Με απώλειες άνω του 1% ξεκίνησαν οι συναλλαγές της Πέμπτης, στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς το κύμα ρευστοποιήσεων στη Wall Street χτες και στις αγορές της Ασίας σήμερα, δεν αφήνει περιθώριο ανάσας για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

    Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σχεδόν αποκλειστικά στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και στην αύξηση του κόστους δανεισμού που έχει επιφέρει στη διεθνή αγορά ομολόγων. H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο  3,23% και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύθηκε χτες κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,39%.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι η απόφαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, ή Fed) να συνεχίσει την πολιτική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων της δείχνει πως τα στελέχη της έχουν «τρελαθεί».

    Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης θα βρεθούν τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για το μήνα Σεπτέμβριο, καθώς και οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, δίνοντας τον τόνο για την πορεία των επιτοκίων.

    Στην Ευρώπη, έρχεται να προστεθεί και η κόντρα Ιταλίας- Βρυξελλών, δημιουργώντας μία κατάσταση εκρηκτική. Ο MIB στο Μιλάνο χάνει πάνω από 1%, ο IBEX στην Ισπανία υποχωρεί 1,45% και ο PSI 20 στη Λισσαβόνα δέχεται πιέσεις άνω του 1,3%.

    O DAX στη Γερμανία υποχωρεί κοντά στο 1%, ο γαλλικός CAC χάνει 1,16% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται με απώλειες άνω του 1%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ