• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανακάμπτουν οι αμερικανικοί δείκτες μετά το διήμερο sell off. Κλειστή η Wall Street αύριο για την Ημέρα των Ευχαριστιών

    Ντέμιαν Λιούις (Damian Watcyn Lewis). Υποδύεται τον κερδοσκόπο Fund manager Β. Axelrod στην τηλεοπτική σειρά Billions. (COSMOTE TV)


    Θετικά κινούνται οι βασικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έχοντας διανύσει δύο άκρως απογοητευτικές συνεδριάσεις με τον δείκτη Dow Jones να χάνει σωρευτικά σχεδόν 1000 μονάδες.

    Αν και η έκθεση του ΟΟΣΑ σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45%, ο Nasdaq 0,79% και ο S&P 500 κατά 0,48%.

    Ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε σήμερα καθοδικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, ανακοινώνοντας ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να «τρέξει» με 3,5% το 2019, σε σύγκριση με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,7% στην έκθεση του περασμένου Μαΐου.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν πτώση τον Οκτώβριο 4,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν μείωση κατά 2,6%.

    Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα.



    ΣΧΟΛΙΑ