• City Stories

    Ποιοί είναι οι κορυφαίοι φούρνοι του κέντρου της Αθήνας;

    • NewsRoom


    Κάναμε μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της πόλης και εντοπίσαμε τους φούρνους που φτιάχνουν καθημερινά μερικά από τα νοστιμότερα ψωμιά της πόλης. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

    maxresdefaultPaul

    Η φημισμένη γαλλική boulangerie-patisserie που λειτουργεί από το 1889, άνοιξε πριν από μερικά χρόνια το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Πανεπιστημίου, για να ακολουθήσουν άλλα δύο, στην Κηφισιά και στη Γλυφάδα. Διατηρώντας την παριζιάνικη φινέτσα και τις αυθεντικές γαλλικές γεύσεις, προσφέρει 32 τύπους γαλλικού ψωμιού, καθώς και 30 είδη σάντουιτς, λαχταριστά κρουασάν, αφράτα μπριός και παραδοσιακές πίτες. Υπέροχα είναι και τα γλυκά του, ειδικά τα εκλέρ με crème pâtissière, σαντιγί και φρέσκες φράουλες. Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ.: 210 3632352, Λεβίδου 4, Κηφισιά, τηλ.: 210 8084288, Πλατεία Εσπερίδων & Κύπρου 70, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8947169, www.paulinternational.com

    36682_Fournos-Lemoni-05Τάκης

    Ξακουστός και φημισμένος ο λιλιπούτειος φούρνος του Τάκη κάτω από την Ακρόπολη, ζυμώνει καθημερινά περισσότερα από 30 είδη ψωμιού, από κλασικό χωριάτικο μέχρι μπαγκέτα καμπαγιού. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο πατέρας του ήταν αυτός που πρωτοέφερε το 1962 το κουλούρι από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Συνεπώς, πρέπει να το δοκιμάσετε (ειδικά αυτό με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού). Πολύ νόστιμα και τα σάντουιτς, παραδοσιακά (με μέλι, ταχίνι, μήλο) αλλά και πιο… ευρωπαϊκά όπως αυτό με κόκκινη πιπεριά και τσορίθο. Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9230052.

    Wheat-Bread_2856-725x375Πνύκα

    Ο παραδοσιακός φούρνος της οικογένειας Κότσαρη που άνοιξε το 1981 στο Σύνταγμα είναι πασίγνωστος για το ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι, που περιέχει κριθάρι και βρώμη. Ο ιδιοκτήτης του, μάλιστα, κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Harvard για να παρουσιάσει τον τρόπο που φτιάχνει και τιμήθηκε με ειδικό βραβείο. Κάτι που κάνει το ψωμί της Πνύκας ακόμη πιο ξεχωριστό είναι το γεγονός πως ο φούρνος διαθέτει δικό του πετρόμυλο, για να αλέθουν οι ίδιοι το σιτάρι τους. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την τυρόπιτα του, που φτιάχνεται με γνήσια φέτα και φύλλο σφολιάτας ανοιγμένο στο χέρι. Διαθέτει άλλα δύο καταστήματα, σε Παγκράτι (το κεντρικό, όπου βρίσκεται και το εργαστήριο) και Εξάρχεια. Πρατίνου 13 Παγκράτι, τηλ.:210 7251941 / Πετράκη 24 Σύνταγμα, τηλ. 210 3245162 / Τοσίτσα 26 Εξάρχεια, τηλ. 210 3812817, www.pnyka.com.gr.

    Διαβάστε περισσότερα στο arttable.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 after office στέκια στο κέντρο της Αθήνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οκτώ ιστορικά εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθείτε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ