• What's happening

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Στα 800 εκατ. ευρώ φθάνουν οι φόροι που άφησαν απλήρωτους τον Ιούλιο οι φορολογούμενοι, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το στοιχείο που δείχνει ότι ο αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκε κατά 125.000, φθάνοντας στα 4.128.962. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εντείνει την πίεση στους οφειλέτες, αυξάνοντας αλματωδώς τις κατασχέσεις.

    -Απολογιστική έκθεση για το κατά πόσο εξοφλήθηκαν επαρκώς τα “φέσια” του κράτους προς τους ιδιώτες μέσα από τα 7,5 δισ. ευρώ της υποδόσης του Ιουνίου και δεν δημιουργήθηκαν… νέα, θα συζητηθεί στο άτυπο Eurogroup της Παρασκευής στην Μπρατισλάβα που έχει ως πρώτο θέμα την Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ατζέντα του προέδρου του Eurogroup, αν δεν είναι επαρκής η αποπληρωμή οφειλών, τότε δεν θα αποδεσμευτεί το 1,7 δισ. ευρώ από τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης που έχει υπολογιστεί για τον Σεπτέμβριο.

    -Από την άλλη πλευρά, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιμένουν ότι η εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ βρίσκεται εντός του προγραμματισμένου πλαισίου. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι  το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση των χρημάτων θα δοθεί μετά από την «έκθεση συμμόρφωσης» των εκπροσώπων των θεσμών, που θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ζήτημα της εκταμίευσης της συγκεκριμένης υπο-δόσης δεν θα αποτελούσε έτσι κι αλλιώς αντικείμενο του άτυπου Eurogroup, το οποίο θα συνέλθει στη Μπρατισλάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου.

    -«Προειδοποιήσεις» προς τους νέους καναλάρχες ότι οι άδειές τους θα ανακληθούν εφόσον δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το νόμο για τη λειτουργία των καναλιών απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατά τις συναντήσεις που είχε χθες μαζί τους. Εξερχόμενος από τις συναντήσεις ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «όλοι έχουν συνείδηση της ευθύνης που ανέλαβαν και υπάρχουν υποχρεώσεις που προβλέπονται από το νόμο».

    -Λίγο πριν τις πομπώδεις ανακοινώσεις, που αναμένεται να ακούσουμε στη ΔΕΘ, με τη χώρα να είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τον όρο “ανεργία και εξαθλίωση”, 4.500 απολύσεις, ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν την αγορά. Ποιός όμως υπολογίζει πραγματικά – πέρα από το “κρίμα” και τα κροκοδείλια δάκρυα- αυτούς τους 4.500 εργαζόμενους σε ιδιωτικά κανάλια, Εθνική τράπεζα, Eurobak και Alpha Bank, που θα βρεθούν στο δρόμο μέσα στους επόμενους δύο μήνες;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/vangelis-marinakis-anamesa-se-chatzinikolaou-ke-sroiter/71833

     



    ΣΧΟΛΙΑ