• What's happening

    Θέμος Αναστασιάδης: Το Θέμα έχει εξασφαλίσει την πληρωμή των τόκων για την επόμενη διετία

    • NewsRoom
    ΟΛΑ Θέμος

    Θέμος Αναστασιάδης. Δημοσιογράφος. Εκδότης Πρώτο Θέμα


    Τα οικονομικά του Θέματος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μάλιστα είναι εξασφαλισμένοι οι τόκοι για την επόμενη διετία. Την επισήμανση αυτή έκανε το μεσημέρι της Τρίτης κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων που δόθηκαν προς κόμματα και ΜΜΕ ο μέτοχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Θέμος Αναστασιάδης θέλοντας να καταδείξει ότι η επιχείρηση που διοικεί είναι απολυτα υγιής. Επιπρόσθετα ο κ. Αναστασιαδης έκανε λόγο για “βαριά πολιτική διάκριση στα ΜΜΕ σήμερα” και διαφορετική μεταχείριση του ιδίου. Αρνήθηκε κάθε σχέση με τη διαπλοκή και κάλεσε την κυβέρνηση να “προσέξει μην υποπέσει η ίδια σε διαπλοκή στην προσπάθειά της να την καταπολεμήσει”.

    Εξήγησε ότι το Πρώτο Θέμα εξυπηρετεί όλα του τα δάνεια και είναι το μέσο με τις “ισχυρότερες εγγυήσεις” σήμερα, ενώ άφησε υπαινιγμούς για διαφορετική μεταχείριση του Πρώτου Θέματος και πολική παρέμβαση στο έργο και την κρίση της Επιτροπής αναφερόμενος στο εκπεφρασμένο στη βουλή ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την παρουσία του ιδίου στην Επιτροπή.  “Δεν έχει ξανασυμβεί” είπε χαρακτηριστικά “να υπάρχει “δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή γιατί δεν έχει έρθει ο συγκεκριμένος μάρτυρας”, αναφερόμενος στην παρουσία του ιδίου. “Μου δίνει την εντύπωση ότι δημιουργείται κάποιο κλίμα, δεν γίνεται να μην ρώτησε για κανέναν άλλο. Γιατί δεν αναρωτήθηκε για άλλον παρά μόνο για μένα, τι ιδιαίτερη αξία έχω εγώ;”, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

    Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει το πόρισμα για το Πρώτο Θέμα για αυτό και το “περιμένει με χαρά”. “Πιστεύω ότι ο κ. πρωθυπουργός θεωρεί δεδομένο το πόρισμα για αυτό το περιμένει με χαρά”, δήλωσε χαρακτηριστικά παραπέμποντας σε σχετική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή: “Θα δούμε το πόρισμα και θα γελάσουμε πολύ”. “Γιατί όμως αυτή η διαφορετική μεταχείριση;” διερωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης.

    Θέμος Αναστασιάδης. Δημοσιογράφος
    Θέμος Αναστασιάδης. Δημοσιογράφος

    Δεν έχουμε σχέση με τη διαπλοκή – προσέξτε εσείς μην υποπέσετε

    Ο κ. Αναστασιάδης αρνήθηκε κάθε σχέση με τη διαπλοκή, κάνοντας λόγο για “διαχρονικούς  και διακομματικούς διωγμούς κατά του Πρώτου Θέματος, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του”. Το απέδωσε δε “στην ανέλπιστη και μεγάλη επιτυχία του μέσου που εκπροσωπεί”, καθώς και στα “χτυπήματα που κατά καιρούς αυτό έχει δώσει στη διαπλοκή μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας”.

    Πρόσθεσε μάλιστα πως και σήμερα το Πρώτο θέμα είναι στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε είναι γνωστό ότι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. “Προσωπικά εγώ έχω υποστεί τους περισσότερους έλεγχους από όλους τους δημοσιογράφους”, τόνισε.

    Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση μάλιστα είπε ότι θα πρέπει να προσέξει την προσπάθειά της να καταπολεμήσει τη διαπλοκή. “Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα δημιουργείται νέα διαπλοκή”, είπε, ενώ πρόσθεσε “προσέξετε μην υποπέσετε σε διαπλοκή και αυτό φαίνεται από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών”.

    Προέτρεψε εξάλλου να ελεγχθεί η καλύτερα η μικροδιαπλοκή και τα έργα που μοιράζονται ανά την περιφέρεια, που κάποια στιγμή θα γίνουν επικαιρότητα.

    Με την επιτροπή να επιμένει στο θέμα της διαπλοκής, ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε πως κάποιοι είχαν διακριτική μεταχείριση η οποία μεταφραζόταν σε δάνεια και “μεταφράζεται ακόμη”. Στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά στο MEGA: “Το MEGA διαλύθηκε. Από τους ιδιοκτήτες, άλλοι πήραν τεράστιο δάνειο -80 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα επί ΣΥΡΙΖΑ- και άλλοι έχασαν την άδεια τους. Όλοι έχουνε μέσα. Βρείτε ποιοι έχουν μέσο φιλικό προς την κυβέρνηση και ποιοι όχι.”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “ντηλάρησαν το MEGA μέσα στη Βουλή πολιτικά και το έκλεισαν για να εξυπηρετηθούν οι ίδιοι. Όχι όλοι οι μέτοχοι, συγκεκριμένοι εξ αυτών. Πούλησαν το MEGA και τους εργαζόμενους. Πρόκειται για κραυγαλέα πολιτική διαπλοκή”.

    “Βαριά πολιτική διάκριση στα ΜΜΕ σήμερα”

    Ερωτηθείς σχετικά με τα έσοδα της εφημερίδας του από την κρατική διαφήμιση, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι “Το Πρώτο Θέμα λαμβάνει κρατική διαφήμιση μικρότερη από αυτήν που του αντιστοιχεί”, ενώ ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε την εκτίμηση ότι “γίνονται πολιτικά παιχνίδια σήμερα. Πάντα γίνονταν”.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξε πολιτικό πρόσωπο που παρενέβη για να λάβει δάνειο το Πρώτο Θέμα, ο κ. Αναστασιάδης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. “Θα ήμασταν ευτυχείς αν παίρναμε μια εγγυητική επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Αυγή, για να πάρουμε δάνειο”, είπε με νόημα.

    Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για “βαριά πολιτική διάκριση στα ΜΜΕ σήμερα”, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση μέσου με μικρή κυκλοφορία που είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην κρατική διαφημιστή πίτα το 2016. “Το 2016 πρωταθλητής  εσόδων είναι μια εφημερίδα με μίνιμουμ κυκλοφορία φιλικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ – να στείλετε εκεί εισαγγελέα”, δήλωσε.

    themos_anastasiadis

    Δεν θα βρείτε παρανομία στο “Πρώτο Θέμα”

    Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε πολλές φορές κατά την κατάθεσή του ότι όλα τα δάνεια της εφημερίδας είναι εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται. “Δεν θα βρείτε καμία παρανομία στο Πρώτο Θέμα”, τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως έχει μπει εγγύηση ολόκληρη η κυκλοφορία αλλά και το σήμα της εφημερίδας (και όχι μόνο της εφημερίδας) η οποία εξακολουθεί να εμφανίζει κέρδη εν μέσω κρίσης. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, “η ασθενέστερη εγγύηση σήμερα είναι να έχεις ένα ακίνητο”.

    “Δεν υπάρχει κανένα δάνειό μας που να μην είναι απολύτως εξασφαλισμένο. Έχουμε τις περισσότερες εγγυήσεις από οποιονδήποτε άλλο όμιλο”, είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “υπάρχει αυξημένη πίεση στις τράπεζες ακόμα και για την τελευταία δραχμή του Πρώτου Θέματος”.

    Σημειώνεται ότι ο δανεισμός του ομίλου ανέρχεται σε 44 εκατ. ευρώ: από αρχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ έχουν αποπληρωθεί 8 εκατ. ευρώ και το ποσό των 44 εκατ. ευρώ αφορά το υπολειπόμενο κεφάλαιο 32 εκατ. ευρώ συν τόκους και factoring. Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει 36,3 εκατ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα 4,6 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank 2,3 εκατ. ευρώ και η Eurobank 810.000 ευρώ.

    Γνωρίζουμε ότι μας παρακολουθούν όλες οι αρχές της χώρας, και αυτές που πρέπει και αυτές που δεν πρέπει. Έχουμε τα πάντα σε πλήρη τάξη, δεν υπάρχει μέσο με ισχυρότερες εγγυήσεις από το Πρώτο Θέμα”, είπε ο κ. Αναστασιάδης και διαβεβαίωσε: “Από όλα τα μίντια, το πιο εξασφαλισμένο είναι το Πρώτο Θέμα… Δεν κινδυνεύουν αυτοί που έχουν δανείσει το Πρώτο Θέμα αλλά και πολιτικά κανείς δεν μπορεί να το κλείσει”.

    Στη σημείο αυτό αναφέρθηκε σε άλλα μίντια που “κάποιοι τα παράτησαν”, εκφράζοντας μάλιστα το φόβο πως ήταν αποτέλεσμα πολιτικής διαπλοκής.

    Καταγγελία Αναστασιάδη

    Σε ερώτηση εάν αισθάνεται πολιτικά διωκόμενος με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στο όνομά του, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε πως “είναι σαφές ότι το Πρώτο Θέμα είναι υπό πολιτικό διωγμό και με διάφορες άλλες μορφές, οι οποίες είναι κρατικές, θεσμικές ή ενίοτε και παρακρατικές. Πχ οι Ρουβίκωνες περνάνε από μας και τα σπάνε και μετά πηγαίνουν και χαιρετιούνται με μέλη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδρια. Ζούμε συνεχώς σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Προσάγονται όλοι αυτοί και αθωώνονται στα δικαστήρια παρουσία διαφόρων γνωστών στελεχών που έχουν και σχέσεις με πολιτικούς χώρους”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς η Αγγελική Φράγκου αλλάζει στρατηγική και αιφνιδιάζει ευχάριστα τους μετόχους της Navios

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: TripAdvisor: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Και ένα ελληνικό ανάμεσά τους

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: To ΣΚΡΑΤΣ έκανε και πάλι το θαύμα του! 12.000 ευρώ το μήνα σε μια υπερτυχερή στη Δράμα



    ΣΧΟΛΙΑ