• City Stories

    Καφέ Μελίνα: Ένα μαγαζί αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη

    cafe_melina1


    Η Μελίνα… Ένα σημαντικό όνομα για την Ελλάδα. Μία ηθοποιός και πολιτικός που άφησε το στίγμα της στη χώρα.

    Melina_Mercuri_cafe

    Στην Πλάκα και συγκεκριμένα στην οδό Λυσίου, εκεί όπου γυρίστηκαν μερικές από τις σκηνές της “Στέλλα”, βρίσκεται ένα καφέ αφιερωμένο στην αείμνηστη ηθοποιό. Το “Καφέ Μελίνα”, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, στέκι επωνύμων από τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό κόσμο.  Το καφέ που ακόμη και ο Ζυλ Ντασέν επισκεπτόταν μετά το θάνατο της αγαπημένης του.

     

    Ένα μαγαζί με ρετρό διάθεση, διακοσμήμενο με φωτογραφίες και αντικέιμενα της Μελίνας, όλα παραχώρηση του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη (που επίσης βρίσκεται στην Πλάκα).

    Όταν το επισκεπτείτε θα “χαθεί” η ματιά σας κάπου ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες από τις παραστάσεις και τις ταινίες, αλλά και από το προσωπικό της αρχείο. Φωτογραφίες με όλες τις προσωπικότητες της εποχής, από τον Κέννεντι έως τον Ωνάση. Στο καφέ θα δείτε επίσης και ένα μοναδικό συλλεκτικό κομμάτι από το γραφείο της, το ερμάρι με τα σερβίτσια της. Και φυσικά τα μικρά αγγελάκια που η Μελίνα λάτρευε.

    Στο “Καφέ Μελίνα”, εκτός από τον καφέ σας, μπορείτε να δοκιμάσετε υπέροχο φαγητό, να πιείτε είτε το ποτό σας είτε κάποιο κοκτέιλ καθώς λειτουργεί τα βράδια και ως μπαράκι, αλλά και να φάτε υπέροχα γλυκά.

    cafe melina!

    Εάν λοιπόν είστε λάτρης του κινηματογράφου και σας αρέσουν τα ρετρό πράγματα, μην διστάζετε… επισκεφθείτε το και είμαστε σίγουροι πως θα ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο.

    melina

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηπίτου: Ο «κρυφός» πεζόδρομος του κέντρου με τα μπαράκια ανάμεσα σε νεοκλασικά και νεραντζιές (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα τρέλα στην Αθήνα λέγεται «Δείπνα Μυστηρίου» – Τι είναι;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Για ποτάκι αυτό το Σαββατοκύριακο: Πέντε ατμοσφαιρικά bar στο κέντρο της πόλης



    ΣΧΟΛΙΑ