• What's happening

    Το ISIS πίσω από την επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο

    • NewsRoom
    Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν

    Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν


    Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) βρίσκεται πίσω από την επίθεση του 18χρονου Σομαλού φοιτητή που σημειώθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 ατόμων, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq που πρόσκεινται στην τρομοκρατική οργάνωση.

    artan
    Η ανάρτηση του Αρτάν στο δίκτυο Telegram

    Η αμερικανική αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters, δεν έχει εντοπίσει ακόμα το κίνητρο του Σομαλού δράστη – ο οποίος παρέσυρε με το όχημά του φοιτητές, τους επιτέθηκε με μαχαίρι και τους πυροβόλησε πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικώνΠαράλληλα, αστυνομικές πηγές τόνισαν πως οι έρευνες κινούνται γύρω από μήνυμα που ανήρτησε ο Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν στο Facebook, όπου και δήλωνε ότι δεν αντέχει άλλο να βλέπει μουσουλμάνους να σκοτώνονται.

    Το ISIS είχε αναφερθεί στον ένοπλο ως “αδελφό” της οργάνωσης, ενώ φωτογραφία του αναρτήθηκε και στο δίκτυο Telegram, που χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές για να οργανώνουν τις επιθέσεις τους και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

    Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν
    Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν

    Όπως ανέφερε αξιωματούχος στο Reuters, ο Αρτάν, ο οποίος γεννήθηκε στη Σομαλία, ήταν νόμιμος και μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ. Ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε πως οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να είχε ζήσει ως και επτά χρόνια στο Πακιστάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραλήρημα Ερντογάν: Αμφισβητεί την κυπριακή σημαία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόστολος Δοξιάδης: Και όμως υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Κούβας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ερντογάν – Έντι Ράμα: Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ή θεωρίες συνωμοσίας;



    ΣΧΟΛΙΑ