• What's happening

    Γιατί παρακαλάει ο Α. Τσίπρας την Αν. Μέρκελ!


    Ρήγμα στη γερμανική κυβέρνηση μεταξύ Α. Μέρκελ και Β. Σόϊμπλε επιχειρεί να δημιουργήσει ο Αλ. Τσίπρας! Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συντάσσεται με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βολφανκ Σοϊμπλε ζητώντας, στην ουσία, από την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει πρώτα με τις μεταρρυθμίσεις και μετά να προχωρήσει στη ρύθμιση του Δημοσίου Χρέους, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “αξίωσε” κατά τη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ “να αδειάσει” τον υπουργό της.

    Φανερά ενοχλημένος ο κ. Τσίπρας δήλωσε, όταν ρωτήθηκε μετά τη συνάντηση για τη θέση που έχει εκφράσει ο Σοϊμπλε: “Στις κυβερνήσεις κυβερνούν οι αρχηγοί των κυβερνήσεων. Δεν θέτω θέματα υπουργών, ζήτησα τις απόψεις και τις θέσεις της”.

    Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια του να βρεί υποστηρικτές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Δημόσιο Χρέος, μόνο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουαντ Ολαντ φαίνεται να έχει πείσει. Ακόμα και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς “άδειασε” την Κυβέρνηση, η οποία είχε διαρρεύσει ότι ο ίδιος πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για το Ελληνικό χρέος.

    Το ίδιο κλίμα ευφορίας άλλωστε είχε επιχειρήσει να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τον οποίο εμφάνιζε τις προηγούμενες ημέρες (και όλως συμπτωματικώς μετά τη συνάντηση που είχαν οι κ.κ.Δραγασάκης και Στουρνάρας στις αρχές της εβδομάδας) να αναλαμβάνει “μεσολαβητικό ρόλο” για το ελληνικό χρέος. Ωστόσο μετά από τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΚΤ στην Τροϊκα Φρ. Ντρούντι, ότι η “ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα αποθαρρύνει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις”, οι ελπίδες λιγοστεύουν.

    Ο κ. Ντρούντι υποστήριξε ότι η ρύθμιση του χρέους σε συνδυασμό με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων αποτελούν τους παράγοντες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές.

    “Είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να δείχνουν πλήρη δέσμευση στους στόχους και στο πρόγραμμα” σημείωσε ο κ. Ντρούντι, ενώ συμπλήρωσε ότι η ελπίδα όλων είναι να επιτύχει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. “Αυτό είναι το απαραίτητο και να βγει εν τέλει η Ελλάδα από το πρόγραμμα και να επανέλθει στις αγορές” όπως ανέφερε.

    Παράλληλα, ο κ. Ντρούντι υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής είναι να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της χώρας και να συνεχιστούν, αλλά και να εισαχθούν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη μάχη των σούπερ μάρκετ: Ο Σκλαβενίτης χτυπά Lidl – ΑΒ Βασιλόπουλος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές της διάσημης φωτογραφίας από τη Microsoft του 1978;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ