ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές ΥΠΕΘΟ: Πρόωρη αποπληρωμή χρέους 36,1 δισ. έως το 2031 – Τι θα συμβεί στο ελληνικό χρέος μετά το κρίσιμο έτος 2032
Περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις αναζητούν οι θεσμοί, ενώ αναζητούν επιπρόσθετα νέα μέτρα για το 2018 κυβέρνηση και θεσμοί, όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.
Την ώρα μάλιστα που η Αθήνα αναμένει “ελαφρύνσεις” από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πως μείωση του πλεονάσματος κάτω από το 3,5% δεν προβλέπεται από το 2019, αλλά όταν θα το αποφασίσουν οι δανειστές. “Μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να μειωθεί λίγο και αυτό πράγματι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση” είπε χαρακτηριστικά.
“Θα μας ενημερώσουν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου αλλά απ’ όσα ακούω οι συζητήσεις είναι πολύ παραγωγικές και πολύ πρόοδος έχει συντελεστεί” δηλώνει από τη Μάλτα στο Bloomberg ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Προσβλέπουμε στο επόμενο βήμα στο πρόγραμμα, τονίζει.
Αναφορικά με το χρέος σημειώνει ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαίου, όπου ειπώθηκε ότι θα γίνουν κάποια επιπλέον βήματα για να μειωθεί το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
“Εχουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα”, σημειώνει.
Σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ “στεκόμαστε δίπλα στους Ελληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους”.
Αναφορικά με το ΔΝΤ δηλώνει πως “αν, και όταν φυσικά, οι Έλληνες τηρήσουν τους όρους του προγράμματος, και σε αυτή τη βάση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να συμμετέχει”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Το μακάβριο λάθος του on air (video)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πιέρ Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
- Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
- Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
- Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
