• Portraits.gr

    Δεν έχετε ξαναδεί κάτι σαν το Hermès Arceau L’Heure De La Lune


    Συνεχίζοντας τη μακρά της παράδοση στην κατασκευή ρολογιών που συνδυάζουν ενδιαφέροντες μηχανισμούς με πρωτότυπες ιδέες, η Hermès κυκλοφόρησε ένα από τα πιο ξεχωριστά ρολόγια με φάσεις της Σελήνης που έχουμε δει ποτέ.

    Το Arceau L’Heure De La Lune διαθέτει δύο μαργαριταρένια φεγγάρια τα οποία συνοδεύονται από δύο μικρά ρολόγια που περιστρέφονται στο καντράν, ολοκληρώνοντας μία περιστροφή κάθε 59 μέρες, καλύπτοντας τα φεγγάρια ανάλογα με τη φάση της Σελήνης τόσο στο νότιο, όσο και στο βόρειο ημισφαίριο ταυτόχρονα. Το ένα από τα μικρά ρολόγια δείχνει την ώρα και το άλλο την ημερομηνία. Το πάνω φεγγάρι δείχνει το νότιο ημισφαίριο και το κάτω το βόρειο.

    Η Hermès δίνει την επιλογή για καντράν από μετεωρίτη και γκρίζα μίνι ρολόγια, ή καντράν από αβεντουρίνη και λευκά μίνι ρολόγια, αμφότερες οι επιλογές σε κάσα 43 χιλιοστών, και αμφότερες θα κυκλοφορήσουν σε 100 αριθμημένα κομμάτια έκαστη.

    Το ρολόι λειτουργεί με καλίμπρα H1837 της Hermès, προσαρμοσμένη με ένα εξάρτημα που ονομάζεται L’Heure De La Lune και σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το ρολόι, ενώ η εταιρεία έχει αιτηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γι’ αυτό.

    Εδώ η Hermès πήρε μία πολύ καλή ιδέα και τη μετέτρεψε σε ένα πολύ καλό ρολόι, όμορφο τόσο σε σύλληψη, όσο και στη δημιουργία του. Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν τα διάφορα χρώματα και οι υφές που συνυπάρχουν στο ρολόι το καθιστούν πραγματικά μοναδικό, και αυτό ισχύει και για τις δύο εκδοχές του. Ίσως είναι λίγο μεγάλο σε μέγεθος και κάπως ασυνήθιστο για να το φορά κανείς καθημερινά, όμως και πάλι, ποιος δεν θα ήθελε να το έχει;

    Τα βασικά

    Μάρκα: Hermès
    Μοντέλο: Arceau L’Heure De La Lune
    Διάμετρος: 43 mm
    Υλικό κάσαςΛευκός χρυσός
    Χρώμα καντράνΜετεωρίτης ή Αβεντουρίνη
    ΦωτισμόςΌχι
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουρί/μπρασελέΜατ βαθύ μπλε ή γκρίζο κροκό λουρί με αγκράφα από λευκό χρυσό

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Hermès H1837 με αποκλειστικό εξάρτημα για το οποίο εκκρεμεί η πατέντα
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, ημερομηνία, διπλή εμφάνιση φάσης της Σελήνης
    Διάμετρος: 38 mm (με το ειδικό εξάρτημα), 26mm (χωρίς το εξάρτημα)
    Πάχος: 7,9 mm με το εξάρτημα
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 25.500 δολάρια
    Περιορισμένη έκδοση: 100 μοναδικά αριθμημένα κομμάτια για κάθε εκδοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ