• Uncategorized

    Τραγωδία στην Γαλλία: 2 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

    • NewsRoom

    Άλπεις, Φωτογραφία: Marine Le Pen / Facebook


    Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κακοκαιρία στις γαλλικές Άλπεις

    Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις Άλπεις είχε ως αποτέλεσμα οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή να προκαλέσουν χειμάρρους, που κατέστρεψαν στο πέρασμά τους κτίρια, γέφυρες και δρόμους.

    Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα, όπως αναφέρει το meteo, η Νοτιοανατολική Γαλλία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, αυτή τη φορά λόγω της κακοκαιρίας “Alex” όπως ονοματίστηκε από την Γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Les données de Saint-Martin-Vesubie #AlpesMaritimes sont complètes avec 500.2 mm en 24h. Photo Dragon_06 (Facebook)

    Geplaatst door Observatoire Keraunos op Zaterdag 3 oktober 2020

    Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που καταγράφηκαν την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020 και από τις τιμές του γίνεται εύκολα αντιληπτή η επιρροή της έντονης ορογραφίας των Άλπεων: Σε ορεινές περιοχές καταγράφηκαν έως και 500 mm ημερησίως, που αντιστοιχούν σε φυσιολογικά ύψη βροχής 4-5 μηνών, ενώ στα παραθαλάσσια, οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ πιο ασθενείς (πχ. Νίκαια, Κάννες < 45 mm).

    Ακόμη και αν οι ραγδαίες βροχοπτώσεις εντοπίστηκαν στις ορεινές περιοχές των Άλπεων, πολλοί χείμαρροι σε χαμηλά υψόμετρα υπερχείλισαν, προκαλώντας καταστροφές σε εκατοντάδες κτίρια, γέφυρες και δρόμους.

    #NotreRégionSud encore #meurtrieAprès les violents incendies qui ont dévasté la #Provence, c'est depuis hier la…

    Geplaatst door Arlette Fructus op Zaterdag 3 oktober 2020

    Τραγικός είναι ο απολογισμός σε ανθρώπινη απώλεια, καθώς η κακοκαιρία Alex στοίχισε τη ζωή σε 2 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται.

    Ειδικότερα, 20 άνθρωποι αγνοούνται στις Γαλλικές Άλπεις, 17 άνθρωποι στις Ιταλικές Άλπεις, και 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ