• Uncategorized

    Ted+Meg Jay: Γιατί τα 30 δεν είναι τα νέα 20 (video)


    Η κλινική ψυχολόγος Meg Jay αναφέρει πως η κοινωνία μας έχει πείσει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό η σημερινή γενιά των 20 και κάτι, να εργάζεται σε μπαρ, να ζει σε πολύ μικρά διαμερίσματα, να  αγωνίζεται για να πληρώσει το ενοίκιο και να βγαίνει με όλους τους λάθος ανθρώπους. Συγχρόνως, οι νέοι αυτής της ηλικίας θεωρούν ότι αυτή η δεκαετία δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτο-εξερεύνηση. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η Jay πραγματοποίησε μια ομιλία στο Ted, προσπαθώντας απλά να αποδείξει γιατί τα 30 δεν είναι τα νέα 20, θέλοντας να τονίσει τη σημαντικότητα αυτής της ηλικιακής περιόδου, από τα 20 μέχρι τα 35, για τη ζωή κάθε ανθρώπου. Είναι η εποχή που επενδύουμε στο αυθεντικό «είναι» μας.

    meg jayΣτο βιβλίο της  The Defining Decade: Why Your Twenties Matter And How To Make The Most Of Them Now, η Jay λέει ότι αν ακολουθήσετε τις συμβουλές όλων των άλλων για την “εξεύρεση του εαυτού σας”,  θα σπαταλήσετε την πιο χρήσιμη και παραγωγική ηλικία σας και φυσικά όταν φτάσετε στα 30 η ζωή σας θα είναι ένα ναυάγιο. Γι’ αυτό, πρέπει να σταματήσετε να αναλογίζεστε τα «πρέπει» της κοινωνίας και τις επιταγές της και να επωφεληθείτε από την κάθε δεκαετία που διανύουμε. To βιβλίο της αυτό είχε τεράστια επιτυχία, καθώς πούλησε 200.000 αντίτυπα, ενώ η ομιλία της στο Ted είχε πάνω από 6.000.000 προβολές.

    Meg Jay: Είναι κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας non-fiction  βιβλίων. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην  ανθρώπινη ανάπτυξη και η ίδια έχει ως πηγή έμπνευσης τις ιστορίες που ακούει καθημερινά από πραγματικούς ανθρώπους.  Έτσι, αποκαλύπτει τις πολύπλοκες πραγματικότητες που βρίσκονται πίσω από τα στερεότυπα και τις παρερμηνείες της σύγχρονης ζωής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/tedshereen-el-feki-as-milisoume-gia-to-sex-ena-ochi-toso-gnosto-paramithi-gia-to-sex-ke-ti-filidonia-video/42583

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ine-episimo-vretania-ine-pleon-pio-fthini-agora-idon-politelias-ston-kosmo/65716



    ΣΧΟΛΙΑ