• Uncategorized

    Στον Κορυδαλλό η Ρούπα – Στις γυναικείες φυλακές


    Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθεί η Πόλα Ρούπα με απόφαση της εισαγγελέως εκτέλεσης ποινών. 
    Ενώπιον της και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, προσήχθη νωρίτερα η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη για να εκτελεστούν 2 εντάλματα σύλληψης για δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της.
    Η μία καταδίκη το 2013 αφορά στη βασική δικογραφία  για συμμετοχή και ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε΄ Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε πρωτόδικα συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών ( εκτιτέα 25 έτη).
    Η δεύτερη καταδίκη του 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών είναι για συνολική ποινή κάθειρξης  11 ετών( εκτιτέα 10 έτη), για έκρηξη  την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της εισαγγελέως η  Ρούπα αναφέρθηκε μόνο στο θέμα του ανήλικου παιδιού της και ζήτησε να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο αλλά να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της.
    Η Ρούπα αναμένεται να οδηγηθεί και στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων καθώς σε βαρος της εκκρεμεί και 3ο ενταλμα σύλληψης από τακτικό ανακριτή.



    ΣΧΟΛΙΑ