• Uncategorized

    Γιώργος Κορρές: «Ψάξε τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου»

    • Contributor
    Κορρές

    Γιώργος Κορρές φαρμακοποιός, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας “Κορρές”


    “Ο μοναδικός φυσικός πλούτος, ο πολιτισμός, η ιστορία και ο τουρισμός είναι τομείς που μπορούμε οι Έλληνες να επενδύσουμε και να συνεχίζουμε να ξεχωρίζουμε”. Αυτούς τους τομείς επισημαίνει ως ευκαιρίες επενδύσεων ο κ. Γιώργος Κορρές φαρμακοποιός, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας “Κορρές”, στο “mononews.gr”, συμμετέχοντας στην έρευνα “Ξαναχτίζοντας το Brand Name Ελλάδα”.

    Ο ίδιος, φέρνει ως παράδειγμα το γεγονός πως η Ελλάδα έχει 6.500 είδη φυτών εκ των οποίων τα 1.200 είναι ενδημικά, όταν η Γερμανία και η Αγγλία έχουν μόλις διψήφιο αριθμό ενδημικών.

    Ο ιδρυτής της “Κορρές” που μεγαλουργεί στο εξωτερικό δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μας ορμώμενος από τις καινοτομικές επιχειρηματικές ιδέες που γεννιούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

    Με ποιό τρόπο μπορούμε να ξαναχτίσουμε το Brand name Ελλάδα;

    Είμαι αισιόδοξος ότι το brand name Ελλάδα δεν έχει καταστραφεί…Αντίθετα, είναι στο μυαλό των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε αυτούς που δεν ήξεραν που είναι η χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ τη γένεση καινοτομικών επιχειρηματικών ιδεών, αλλά και πολύ απλών ιδεών, εκτελεσμένων, όμως, με μοναδική ποιότητα, από παρέες νέων ανθρώπων με όραμα, μεθοδικότητα και πείσμα. Βλέπω πολλά ελληνικά brands να βρίσκουν σιγά σιγά τη θέση τους στο διεθνή χάρτη και να μεταφέρουν το μήνυμα της υγιούς προσπάθειας. Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στους τομείς εκείνους που η χώρα ξεχωρίζει – πολιτισμός/ ιστορία, μοναδικός φυσικός πλούτος, τουρισμός. Δεν είμαστε χώρα για όγκους, αλλά για αυθεντικότητα. Για παράδειγμα έχουμε μία εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα – 6,500 είδη φυτών εκ των οποίων 1,200 ενδημικά, όταν χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία έχουν μόλις διψήφιο αριθμό ενδημικών. Ένας τομέας με εξαιρετικές δυνατότητες αξιοποίησης και απόδοσης, εφόσον υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός και συνδυασμός κρατικής-ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

    Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στο Ευρωπαϊκό στερέωμα;

    Τα νέα παιδιά. Ο καθένας στον τομέα που δραστηριοποιείται, με τους ανθρώπους που συνδιαλέγεται καθημερινά, στο χώρο που κινείται. Το μικρό, το ελάχιστο έχει σημασία. Χρειάζεται προσπάθεια, δύσκολες λύσεις, διάθεση για μάχη και σίγουρα αλλαγή νοοτροπίας – μία επίπονη και μακρά διαδικασία. Βλέπω με μεγάλη χαρά την αφετηρία αυτής της αλλαγής στις νεότερες γενιές, υπάρχουν παιδιά με ποιότητα, γνώσεις και πάθος, που δεν θυμάμαι στη δεκαετία του 90.

    Προσπάθειες όπως και η δική μας, νομίζω ότι είναι σε καλή κατεύθυνση – υποστηρίζουμε την τοπική οικονομία, προωθούμε τις βιολογικές καλλιέργειες, συνεργαζόμαστε με Έλληνες βιοκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, αναδεικνύουμε τα ελληνικά βότανα, επιτελούμε επιστημονικό έργο σε συνεργασία με διεθνή ερευνητικά ιδρύματα, δεσμευόμαστε στις αξίες μας, μεταφέρουμε ένα αυθεντικό μήνυμα.

    Πώς μπορεί η Ελλάδα να πείσει όλους όσοι έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια να επιστρέψουν στη χώρα τους;

    Δεν νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πώς να γυρίσουν όλα αυτά τα παιδιά πίσω, αλλά το πώς θα γίνουν γέφυρες για να επικοινωνήσουμε ως χώρα και ως κοινωνία με την παγκόσμια κοινότητα. Αυτά τα παιδιά είναι οι πρεσβευτές μας, και αύριο μέσω αυτών των παιδιών θα δείτε ελληνικές προσπάθειες να ανθίζουν σε πολλές χώρες του κόσμου! Το πού μένεις πια δεν ξέρω εάν έχει τόσο μεγάλη σημασία, το πώς ζεις και το τί προσφέρεις στο σύνολο είναι το ζητούμενο.

    Πώς μπορεί να σπάσει ο κύκλος της απαισιοδοξίας και της απογοήτευσης;

    Είναι αυτό που έλεγε ένας Αμερικανός πρόεδρος πριν από σχεδόν 50 χρόνια – μην ρωτάς τί μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά ψάξε τί μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αθανάσιος Βακάλης: “Κάν’το όπως η ΘΕΣγάλα”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Παπανικολάου: «Να θεσπιστούν κίνητρα για τους Έλληνες ώστε να επιστρέψουν στη χώρα μας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρ. Κολώνας : Στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας

     



    ΣΧΟΛΙΑ