• Uncategorized

    Γιώργος Ευθυμίου: “Χρειαζόμαστε ηγέτες που να εμπνέουν”

    • Contributor
    Ευθυμίου

    Γιώργος Ευθυμίου διακοσμητής εσωτερικών χώρων.


    Ηγέτες που να μπορούν να εμπνεύσουν χρειάζεται η Ελλάδα, όπως σημειώνει στο mononews.gr ο κ. Γιώργος Ευθυμίου διακοσμητής εσωτερικών χώρων.

    “Και αν δεν υπάρχουν”, συνεχίζει ο διάσημος διακοσμητής, “θα πρέπει να αντιδράσουμε και να τους βρούμε”.

    “Η ελπίδα και ο ρεαλισμός ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τη ρίζα τους”, θα σπάσουν τον φαύλο κύκλο της απογοήτευσης και της απαισιοδοξίας, σύμφωνα με τις προτάσεις του κ. Ευθυμίου.

     Με ποιό τρόπο μπορούμε να ξαναχτίσουμε το Brand name Ελλάδα;

    Το brand της χώρας μας αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.Θα ήταν χρήσιμο να είχαμε όπως άλλοι λαοί ηγέτες που να μπορούν να μας εμπνεύσουν.Είμαστε όμως συνυπεύθυνοι απλώς αν περιμένουμε Μεσσίες η αν πιστεύουμε πως μόνο με ευχολόγια θα αναβαθμιστούμε. Αν δεν υπάρξει γρήγορα θετική αντίδραση από εμάς τους ίδιους τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα και να πελαγοδρομούμε διαρκώς χωρίς τέλος. Σε λίγο θα είναι πολύ αργά και θα είναι ανώφελο τότε πολύ περισσότερο από τώρα να ψάξουμε τους υπεύθυνους

    Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στο Ευρωπαϊκό στερέωμα;

    Εμείς οι ίδιοι επιλέγοντας τους ηγέτες που μπορούν να το κάνουν. Αν δεν υπάρχουν τότε πρέπει να αγωνιστούμε να τους βρούμε και ως τότε με υπευθυνότητα να κάνουμε ως μονάδες το καλύτερο που μπορούμε δίνοντας το παράδειγμα

    Πώς μπορεί η Ελλάδα να πείσει όλους όσοι έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια να επιστρέψουν στη χώρα τους;

    Μόνο με χειροπιαστές αποδείξεις ότι εδώ έχουν ελπίδα να πάνε καλύτερα και εμπνέοντας τους για να πειστούν να έρθουν. Κανείς δεν θέλει να φύγει από την πατρίδα του και όποιος το κάνει περιμένει πότε θα φτάσει η ώρα να καταφέρει να επιστρέψει. Χρειάζεται όραμα και κάποιος να το μεταδώσει σε εμάς και όσους έφυγαν.

     Πώς μπορεί να σπάσει ο κύκλος της απαισιοδοξίας και της απογοήτευσης;

    Όταν υπάρχει ελπίδα όλα μπορούν να διορθωθούν. Χωρίς αυτήν θα πηγαίνουμε συνεχώς από το κακό στο χειρότερο. Για να υπάρξει ελπίδα πρέπει να υπάρξει ρεαλισμός και αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ρίζα τους. Και ένας οραματιστής ηγέτης που θα ανεβάσει την ψυχολογία του κόσμου για να καταφέρει να βγει από το τέλμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Βερνίκος: “Οι παραγωγικές τάξεις να αποκτήσουμε μία ενιαία θέση σε κρίσιμα θέματα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Εφραίμογλου : «Η Ελλάδα δεν περιμένει να της δώσουν τη θέση που της αξίζει αλλά την κερδίζει με το σπαθί της»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: K. Σπυροπούλου: Nα ξεκινήσουμε να συνθέτουμε την εθνική μας αφήγηση, τα θέλω μας, το σχέδιο μας για την Ελλάδα του μέλλοντος



    ΣΧΟΛΙΑ