• Uncategorized

    Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

    καυσωνας


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 και τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 και πιθανώς τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 6 με 7 και πιθανώς στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά μέχρι 35.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5, γρήγορα μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Αύριο, Τετάρτη, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ