• Uncategorized

    Εισαγγελέας για τον πρώην υφ. Παιδείας Γ. Ανθόπουλο: «Να καταδικαστεί για τοκογλυφία»

    ανθοπουλος

    Γιάννης Ανθόπουλος


    Την καταδίκη του πρώην υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Ανθόπουλου για τοκογλυφία πρότεινε η εισαγγελέας στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Αν και ο πρώην υφυπουργός, απολογούμενος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι τοκογλύφος, η εισαγγελέας κατέληξε στην κρίση ότι “από την αποδεικτική διαδικασία, αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα”.

    Ομοίως η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή ακόμα 3 κατηγορουμένων που φέρονται να συμμετείχαν στην τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα.

    «Οι κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός, αμφισβητώντας την αξιοπιστία μαρτύρων που κατέθεσαν υπέρ του κ. Ανθόπουλου.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο πρώην υφυπουργός Παιδείας μεσολάβησε για τον τοκογλυφικό δανεισμό προς την καπνέμπορο από την εταιρία Namaco (μετέπειτα Gennet).

    Για τις «υπηρεσίες» του κατηγορείται ότι εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

    Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ, είτε σε λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου και της συζύγου του, είτε σε μετρητά, προέκυψαν ενδείξεις ότι ο πρώην υφυπουργός απέσπασε 1.774.836 ευρώ που αντιστοιχούσαν στο 10% του συνολικού δανεισμού των 17,6 εκ. ευρώ της καταγγέλλουσας.

    Απολογούμενος ο κ. Ανθόπουλος υποστήριξε πως ουδέποτε εισέπραξε χρήματα από παράνομη δραστηριότητα, παρά μόνο τη νόμιμη αμοιβή του από το 2004 και μετά που ήταν νομικός σύμβουλος της καπνεμπόρου, αλλά και ένα δάνειο συνολικού ύψους 650 χιλιάδων ευρώ το οποίο -όπως είπε- ο ίδιος δεν ήθελε αλλά εκείνη επέμεινε πολύ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την αποπομπή της Μαρίας Σπυράκη ζητά το Μέγαρο Μαξίμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρήνος στο μπάσκετ: Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 44 ετών ο Γκριγκόρι Χίζνιακ



    ΣΧΟΛΙΑ