• Uncategorized

    Υπουργός Υγείας Βρετανίας: Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ευθύνεται αυτή τη στιγμή για περίπου το 60% των κρουσμάτων Covid-19 στο Λονδίνο

    • NewsRoom
    Σατζίντ Τζάβιντ: Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ευθύνεται αυτή τη στιγμή για περίπου το 60% των κρουσμάτων Covid-19 στο Λονδίνο

    Υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Τζάβιντ


    Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι δήλωσε σήμερα ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού αποτελεί μια πραγματικά σοβαρή απειλή κι ότι όσα ήδη γνωρίζουν σχετικά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είναι «άσχημα».

    «Πρόκειται για μια πραγματικά σοβαρή απειλή αυτή τη στιγμή. Για το πόσο μεγάλη είναι η απειλή, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζουμε, όμως όλα τα πράγματα που γνωρίζουμε, είναι άσχημα», είπε ο Γουίτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

    «Και το βασικό είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται αυτό, κινείται σε έναν απολύτως πρωτοφανή ρυθμό».

    Ο Βρετανός αξιωματούχος συμπλήρωσε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουμε αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι η ύπαρξη αποτελεσματικών εμβολίων και η ικανότητα να δώσουμε ώθηση στην ταχύτητα σε αυτό το στάδιο».

    Τα ποσοστά νοσηλειών αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές στη Βρετανία, καθώς η παραλλαγή Όμικρον πυροδοτεί ένα κύμα νέων μολύνσεων, είπε σήμερα ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος της Αγγλίας και προειδοποίησε πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα σπάσει ρεκόρ τις επόμενες λίγες εβδομάδες.

    «Φοβάμαι πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ότι ρεκόρ θα καταρριφθούν πολλά τις επόμενες λίγες εβδομάδες καθώς οι δείκτες συνεχίζουν να ανεβαίνουν», τόνισε ο Κρις Γουίτι.

    Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Τζάβιντ γνωστοποίησε σήμερα ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ευθύνεται αυτή τη στιγμή για περίπου το 60% των κρουσμάτων Covid-19 στο Λονδίνο.

    «Κανείς δεν θέλει να δει πια άλλους περιορισμούς», είπε ο Τζαβίντ στην τηλεόραση του BBC, απαντώντας σε ερώτημα εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα για να περιορίσει τη διασπορά.

    «Την ίδια στιγμή, οι πολίτες θέλουν να είναι ασφαλείς, για τους ίδιους, για την οικογένειά τους, για τους φίλους τους».

    Νωρίτερα σήμερα, η Βρετανία ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

    Διαβάστε επίσης

    Φάουτσι: Δεν υπάρχει ανάγκη για μια ενισχυτική δόση των εμβολίων που θα στοχεύει συγκεκριμένα την παραλλαγή Όμικρον

    Μόσιαλος: Η Όμικρον πολλαπλασιάζεται πιο γρήγορα από την Δέλτα

    ΗΠΑ: Τα κρούσματα της Όμικρον αυξάνονται, έχουν εντοπιστεί σε 36 Πολιτείες



    ΣΧΟΛΙΑ