• Uncategorized

    Γιάννα Αγγελοπούλου: Η ομογένεια μας, είναι πλούτος για τη χώρα-224 προτάσεις από φορείς της ομογένειας

    • NewsRoom
    Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

    Γιάννα Αγγελοπούλου


    “Είμαστε περήφανοι για την ομογένεια μας, είναι πλούτος για τη χώρα. Και ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας” η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021“, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, για τη συμμετοχή της ομογένειας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Τη συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή “Οι Έλληνες στον κόσμο” και τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαδοπούλου, στο Πρακτορείο FM 104.9.

    Η κ. Αγγελοπούλου αποκάλυψε ότι η Επιτροπή έχει λάβει 314 προτάσεις από 46 χώρες από πέντε ηπείρους. Προτάσεις φορέων της ομογένειας αλλά και Ελληνικών Αρχών του εξωτερικού, πρεσβευτικών και προξενικών, οι οποίες καλύπτουν ευρύτατο πεδίο ενδιαφερόντων.

    “Έχει υποβληθεί πρόταση για διαγωνισμό αρχαίων ελληνικών μεταξύ μαθητών στην Γερμανία, ενώ το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Αϊτής, σε συνεργασία με Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, σχεδιάζει να τιμήσει τον ρόλο της γυναίκας στην Επανάσταση του 1821.

    Ακόμη η ελληνική κοινότητα της Ιταλίας θέλει να αναδείξει το ρόλο της χώρας αλλά και της Βενετίας και του Λιβόρνο στην Επανάσταση, ενώ στην Βοστώνη, με αφορμή τα 200 χρόνια, υπεβλήθη πρόταση για διαδικτυακό σεμινάριο για την καινοτομία, την γενετική και την Τεχνητή Νοημοσύνη, που θα πραγματοποιηθεί από το Hellenic Innovation Network”, ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής.

    Οι προτάσεις, προέρχονται όχι μόνο από χώρες με μεγάλους ομογενειακούς πληθυσμούς, αλλά και από μέρη που δεν θα φανταζόταν κανείς εύκολα ότι χτυπά ο παλμός του Ελληνισμού.

    “Πήραμε προτάσεις από τη Βραζιλία τη Χιλή, την Αργεντινή αλλά και την Ελβετία, την Νότια Αφρική, την Ουκρανία, τον Καναδά. Ακόμη κι από το Βιετνάμ”. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής, από τις 314 προτάσεις που έχει λάβει η Επιτροπή από το Εξωτερικό οι 224 έγιναν από φορείς της ομογένειας, “μικρούς και μεγάλους συλλόγους, ανθρώπους που θέλουν να θυμηθούν τους χορούς, τα τραγούδια, τον τρόπο ζωής μας, τη γαστρονομία μας, την ιστορία, τις σχέσεις του καθενός με τον τόπο του”. Ενώ 90 προτάσεις υπεβλήθησαν από Ελληνικές Αρχές του Εξωτερικού.

    Η πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε και στις πρόσφατη εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες. “Η χώρα περνά αυτήν τη περίοδο μια δύσκολη δοκιμασία. Στη σύγχρονη αυτή πορεία των 200 χρόνων, όμως, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει πολλές δυσκολίες. Θα κερδίσουμε και αυτήν τη μάχη, όπως τόσες άλλες στο παρελθόν. Με ψυχραιμία, με πειθαρχία και με αίσθημα σύγχρονου πατριωτισμού”, ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου.

    “Δεν θέλαμε να γίνουν δράσεις κεντρικά σχεδιασμένες από λίγους. Θέλαμε η ίδια η κοινωνία, οι Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας να μας πουν πώς θέλουν να τιμήσουμε την επέτειο. Θέλαμε το πρόγραμμα να διαμορφωθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή φορέων και πολιτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό το στοίχημα κερδήθηκε. Περιφέρειες, δήμοι, φορείς, σύλλογοι, επιχειρήσεις, πολίτες, έχουν καταθέσει στην Επιτροπή συνολικά 1.801 προτάσεις δράσεων για την επέτειο”, τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις, ενώ επέμεινε στη σημασία του 2021 ως ορόσημου που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον της χώρας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ