ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού, στο Λούβρο αφού δέχθηκε επίθεση. Ο δράστης της επίθεσης είναι τραυματισμένος, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, όπως μετέδωσε το skai, ο στρατιώτης πυροβόλησε έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο μουσείο του Λούβρου κρατώντας μια βαλίτσα.
Μέχρι νεωτέρας, στο σταθμό του Μετρό στην περιοχή οι συρμοί δε σταματούν.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η περιοχή εκκενώνεται. Η περιοχή γύρω από το μουσείο έχει αποκλειστεί από πολυάριθμους αστυνομικούς που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη συνοικία του Λούβρου στο Παρίσι, προτεραιότητα στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών».
Μια εκπρόσωπος του Λούβρου δήλωσε πως το μουσείο είναι «κλειστό αυτή τη στιγμή», αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι εκκενώθηκε.
Επίσης για λόγους ασφαλείας, ο σταθμός του μετρό «Palais Royal – Musée du Louvre» έκλεισε για το κοινό.
Το tweet του γαλλικού ΥΠΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ παρεμβαίνουν στην αίτηση των τραπεζών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:Α. Σρόιτερ: Η αποστομωτική απάντηση του δημοσιογράφου στον Α. Σώρρα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λύθηκε ο γρίφος με τα μαλλιά του Trump
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.