• Uncategorized

    Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός ξέρει πότε τους τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ


    Για μια συζήτηση που προκαλεί την νοημοσύνη των πολιτών έκανε λόγο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση λένε στην κοινωνία που αγωνιά να τα βγάλει πέρα να μην έχει απαιτήσεις. «Τους λέτε ότι θα μπορούσε να έχουν επιβληθεί και χειρότερα μέτρα», ανέφερε.

    Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως ο λαός γνωρίζει πότε τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα του και πότε του τάζουν φύκια και μεταξωτές κορδέλες. «Ισχυρίζεστε ότι ανακτήσατε την εθνική μας κυριαρχία, αλλά η εποπτεία της ευρωπαϊκής ένωσης υπάρχει και θα υπάρχει και μάλιστα πιο ενισχυμένη», ανέφερε.

     Σχολιάζοντας τη συμφωνία του Αυγούστου με τους θεσμούς, ανέφερε πως το παράρτημα της υποδεικνύει ότι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

    «Τα μέτρα που έχετε υπογράψει εκτείνονται πολύ μετά το 2019. Έχετε υπογράψει για θηριώδη πλεονάσματα για τα επόμενα 5 χρόνια. Υποστήριξε ότι κανείς δεν φωνάζει για την εποπτεία της ΕΕ, είναι ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος πρόσθεσε πως «έχετε φτάσει σε τέτοια επίπεδα θράσους που δε λέτε ότι το πλεόνασμα είναι 3,5% και πως γυρίζετε ένα 1 δισ. σε εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες».

    Αναφορικά με την πρόταση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως είναι ρεαλιστική και αναγκαία.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H «μάχη» του προϋπολογισμού: Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία



    ΣΧΟΛΙΑ