• Business

    Aντώνης Κεραστάρης: O εξωστρεφής CEO της ΙNTRALOT

    Αντώνιος Κεραστάρης

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    Παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελεί η ΙΝΤRΑLOT. Υπό την καθοδήγηση της διοίκησης Κεραστάρη, αναπτύσσεται, αφουγκράζεται τις εξελίξεις και προσαρμόζεται στο σύγχρονο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Κάπως έτσι ερμηνεύεται και η απόφαση να συγχωνευτούν οι δραστηριότητες της θυγατρικής της στην Ιταλία, ΙΝTRALOT ITALIA, με έναν από τους μεγαλύτερους αδειούχους στην χώρα, την Gamenet.
    Ο Αντώνης Κεραστάρης, CEO INTRALOT, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BLOOMBERG.
    Ο Αντώνης Κεραστάρης, CEO INTRALOT, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BLOOMBERG.
     
    Αυτό που «είδε» ο οξυδερκής διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Κεραστάρης ήταν ότι όλοι οι «παίκτες» προσπαθούν να διευρύνουν την ποικιλία των προϊόντων τους και να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς που κατέχουν, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αυξήσουν την πελατειακή βάση τους. Έτσι η διευθυντική ομάδα της Intralot έδωσε την δική της «απάντηση» στο μεγάλο κύμα συγκέντρωσης της αγοράς, τόσο διεθνώς όσο και στην Ιταλία.
     
    Από την μία, η Gamenet που είναι μία ισχυρή δύναμη στην ιταλική αγορά VLT και AWP. Από την άλλη η INTRALOT που λειτουργεί περισσότερα από 600 πρακτορεία στοιχήματος και έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής  επίγειων τυχερών παιχνιδιών.
     
    Ο «γάμος»
     
    Η αλληλοσυμπλήρωση των δραστηριοτήτων των δύο εταίρων (INTRALOT Italia και Gamenet) θα σχηματίσει ένα νέο Όμιλο που, σύμφωνα με τα δεδομένα, αναμένεται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών στην Ιταλία με ένα δίκτυο περίπου 800 σημείων πώλησης στοιχήματος, τα οποία θα συνεχίσουν να φέρουν το εμπορικό σήμα της INTRALOT, περίπου 8.200 VLT, περισσότερα από 50.000AWP και περισσότερες από 60 ιδιόκτητες αίθουσες ψυχαγωγίας.  
    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot
    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot
     
    Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας (αναμένεται έως τον Ιούνιο του 2016) ο Όμιλος INTRALOT θα ελέγχει το 20% της συνδυασμένης δραστηριότητας.
     
    Ο manager
    Ο κ. Αντώνης Κεραστάρης με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι παιδί της INTRACOM. Έχοντας άριστες σχέσεις με την οικογένεια Κόκκαλη, εντάχθηκε στον Όμιλο το 2008 και πριν αναλάβει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου είχε «περάσει» και από  Chief Financial Officer της INTRALOT ενώ διετέλεσε και Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online.
    Η αποστολή του είναι δύσκολη καθώς έχει την ευθύνη μιας εταιρείας που βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως. Με  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που διαθέτει  πάνω στα συστήματα τυχερών παιχνιδιών, αθλητικού στοιχήματος, αριθμολαχείων, racing και video lottery , ο κύριος Κεραστάρης καλείται να δώσει το «κάτι παραπάνω» στην αποδοτικότητα, την κερδοφορία και την ανάπτυξη των πελατών.
    Στα 21 χρόνια της εργασιακής του εμπειρίας κατείχε πολλαπλές θέσεις ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως στην Procter & Gamble, Hilton, Mercedes και στον Όμιλο Εταιρειών ΟΤΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ