• Τράπεζες

    ΒofA: Βουτιά 18% στα κέρδη τριμήνου – Έσοδα άνω των προσδοκιών στα $26 δισ.

    • NewsRoom

    Brian Moynihan, CEO BofA


    Υποχώρησαν τα κέρδη και τα έσοδα α’ τριμήνου της Τράπεζας της Αμερικής (ΒofA), ωστόσο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα από τόκους και την επενδυτική τραπεζική.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την LSEG, η τράπεζα σημείωσε  προσαρμοσμένα κέρδη 83 σεντς ανά μετοχή, έναντι 76 σεντς που αναμενόταν, ενώ κατέγραψε έσοδα 25,98 δισ. δολάρια, έναντι των αναμενόμενων 25,46 δισ. δολαρίων.

    Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 18% στα 6,67 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1,6% στα 25,98 δισ. δολάρια, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

    Επιπλέον, σύμφωνα με το CNBC, τα καθαρά έσοδα από τόκους, ή αλλιώς η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει η εταιρεία από δάνεια και επενδύσεις και αυτών που πληρώνει στους πελάτες για τις καταθέσεις τους, ήταν 14,19 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση του StreetAccount για 13,93 δισ. δολάρια.

    Πολύ πιθανό οι αναλυτές να ρωτήσουν τη διοίκηση της Bank of America για την καθοδήγηση σχετικά με το NII της, το οποίο έχει μειωθεί τα τελευταία τρίμηνα, καθώς το κόστος χρηματοδότησης έχει ανέβει μαζί με την άνοδο των επιτοκίων.

    Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική σημείωσαν άλμα 35% στα 1,57 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας την εκτίμηση των 1,36 δισ. δολαρίων και ακολουθώντας παρόμοια άνοδο στους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs και JPMorgan Chase.

    Είναι επίσης σημαντικά υψηλότερα από την καθοδήγηση που έδωσε ο οικονομικός διευθυντής της Bank of America Alastair Borthwick, ο οποίος δήλωσε στους αναλυτές τον περασμένο μήνα ότι αναμένει αύξηση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική κατά 10% έως 15% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

    Οι εμπορικές δραστηριότητες της τράπεζας ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες. Τα έσοδα από σταθερό εισόδημα μειώθηκαν κατά 3,6% στα 3,31 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας ελαφρώς την εκτίμηση των 3,24 δισ. δολαρίων, ενώ τα έσοδα από μετοχές αυξήθηκαν κατά 15% στα 1,87 δισ. δολάρια, έναντι της εκτίμησης των 1,84 δισ. δολαρίων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τράπεζα επιβλήθηκε μια ειδική επιβάρυνση 700 εκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει την Federal Deposit Insurance Corp. για τις τραπεζικές χρεοκοπίες του περασμένου έτους, πέρα ​​από τα 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που την είχαν ήδη επιβληθεί.

    Σε περίπτωση που δεν γινόταν αυτό, η τράπεζα ανέφερε ότι θα είχε κέρδη 0,83 δολάρια ανά μετοχή.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πωλείται η Saxo Bank της Δανίας;

    UBS: Αντιμέτωπη με έως και $25 δισ. αύξηση κεφαλαιακών απαιτήσεων

    Goldman Sachs: Νέες τιμές στόχοι και συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ