• Τράπεζες

    Βασίλης Ψάλτης: Στα ‎€5 δισ. οι νέες χρηματοδοτήσεις της Alpha Bank to 2020

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Την πεποίθηση ότι οι νέες χρηματοδοτήσεις της Alpha Bank θα φτάσουν τα 5 δις ευρώ φέτος εξέφρασε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ο CEO της τράπεζας κ. Βασίλης Ψάλτης.

    Στα 140 χρόνια της ιστορίας της η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των πελατών της το ίδιο θα πράξει και τώρα τόνισε ο κ. Ψάλτης.

    Οι νέες εκταμιεύσεις από την αρχή του χρόνου διαμορφώνονται στα 3δις ευρώ, το πρώτο εξάμηνο δάνεια ύψους 4,2 δις ευρώ έχουν μπει σε προγράμματα αναστολής πληρωμών, ενώ η τράπεζα διέθεσε το μεγαλύτερο όγκο χρηματοδοτήσεων μέσω του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

    Προχωράμε την τιτλοποίηση του Galaxy ύψους 10,6δις ευρώ, υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον και βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με διεθνείς επενδυτές και σύντομα θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές.

    Η διαχείριση των ΜΕΑ αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων είναι οι δύο μεγάλες προκλήσεις για τις τράπεζες, ο ρόλος των οποίων είναι καταλυτικός για την επόμενη μέρα της οικονομίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Ψάλτη πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος ενάρετος κύκλος επενδύσεων με έμφαση στην πράσινη οικονομία, στην έξυπνη οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό της τράπεζας σημειώνοντας: Τολμάμε να εξελιχθούμε οι ίδιοι και να διαμορφώσουμε μία νέα τράπεζα.



    ΣΧΟΛΙΑ