• Τράπεζες

    Τράπεζες: Στο 35% με 40% τηλεργασία και μετά την πανδημία – Η Eurobank εγκαινιάζει τα digital γραφεία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Φ.Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank

    Φ.Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει στις τράπεζες. Με την προοπτική να θέλει το 35% με 40% του προσωπικού να τηλεργάζεται. Που σημαίνει τρεις μέρες την εβδομάδα θα προσέρχεται στο χώρο εργασίας και 2 μέρες θα εργάζεται από το σπίτι του, όπως αναφέρουν τραπεζίτες στο mononews.

    Και ταυτόχρονα οι  τράπεζες υιοθετούν την digital λογική και στον τρόπο εξυπηρέτησης της πελατείας τους στα καταστήματα –με το δίκτυο να συρρικνώνεται-, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιείται πλέον μέσα από τα εναλλακτικά κανάλια που κερδίζουν διαρκώς έδαφος.

    Μάλιστα η Eurobank, κάνει την αρχή και δημιουργεί στο κτίριο του Παπαστράτου στον Πειραιά τα γραφεία του μέλλοντος, όπου ο εργαζόμενος θα κάνει κράτηση του γραφείου που επιθυμεί να εργαστεί, ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας ή το πλάνο εργασιών του.

    Μέσα στην πανδημία το 70% του προσωπικού  των τραπεζών εργαζόταν από το σπίτι, σήμερα το ποσοστό διαμορφώνεται στο 50% τηλεργασία – 50% με φυσική παρουσία, και όπως όλα δείχνουν θα «κλειδώσει» στο 35% με 40% τηλεργασία, σημειώνουν τα τραπεζικά στελέχη.

    Την ίδια ώρα η  Deutsche Bank, δίνει τον τόνο στη νέα συνθήκη και προχωρά στην καθιέρωση τηλεργασίας για το 60% του προσωπικού της. Σε υπόμνημα,  που αποκάλυψε το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας  Κρίστιαν Σάουινγκ και ο  επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, Μάικλ Ίλγκνερ, σημειώνουν πως:  «πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία η οποία θα μας κάνει όλους μαζί πιο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς. Για να υποστηρίξουμε νέους τρόπους εργασίας θα κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις στα ακίνητά μας και θα αναβαθμίσουμε τις ψηφιακές υποδομές μας, ώστε να διευκολύνουμε την αυξημένη συνεργασία».

    Η  Deutsche Bank, μέτρησε πως η τηλεργασία δεν μείωσε την παραγωγικότητα και τώρα έχει στόχο τον «εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου ακινήτων της», μειώνοντας τους χώρους γραφείων.

    Αλλά και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, παραδέχεται πως «οι διευρυμένες διευθετήσεις για την τηλεργασία είναι πιθανόν να διατηρηθούν και μακροπρόθεσμα». Μάλιστα το   80% των ευρωπαϊκών τραπεζών  δήλωσαν στην EBA πως σκοπεύουν να παρατείνουν την τηλεργασία και μετά τη λήξη της πανδημίας, και το 60% ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους για την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών τους και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών και νέων τεχνολογιών, με στόχο να αυξήσουν τις ψηφιακές εργασίες τους.

    Από την πλευρά τους οι  ελληνικές τράπεζες την περίοδο των περιοριστικών μέτρων εφάρμοσαν τηλεργασία για το 70% των εργαζομένων στις κεντρικές υπηρεσίες και για το  60% στα τραπεζικά καταστήματα.

    Και τώρα,  με το 50% του προσωπικού να έχει επιστρέψει στο χώρο εργασίας, τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η τηλεργασία θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται σε ποσοστό 35% με 40%.

    Στο μεταξύ η Eurobank εγκαινιάζει τα νέα digital γραφεία της στο «πράσινο» Piraeus Port Plaza, το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου στον Πειραιά.

    Στο Piraeus Port Plaza  θα μεταφερθεί από τον Ιούλιο η  γενική διεύθυνση λιανικής τραπεζικής,  το team του Ιάκωβου  Γιαννακλή.  Αρχικά  500 της ομάδας του και μέχρι το Δεκέμβριο συνολικά 750 εργαζόμενοι.

    Ο κ.  Ιάκωβος Γιαννακλής, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης λιανικής της Eurobank, παρουσίασε προ ημερών το νέο  μοντέλο εργασίας που θα εφαρμοστεί στο Piraeus Port Plaza. Οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται δύο μέρες τη βδομάδα από το σπίτι τους και 3 με φυσική παρουσία.

    Μέσα από το ηλεκτρονικό  σύστημα κράτησης θα επιλέγουν τον όροφο και θα «κλείνουν» το γραφείο στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν, ανάλογα με τη διάθεση ή τις ανάγκες, όπως και θέση parking.

    Και όπως λένε τα στελέχη της τράπεζας: Δεν αλλάζουμε απλά γραφεία. Αλλάζουμε εποχή.

    Διαβάστε επίσης:

    -Alpha Bank: Με ποσοστό άνω του 5% στο Μετοχικό Κεφάλαιο η Schroders

    -Σ. Λαζαρίδης: Δείκτης ενέργειας και real estate στο Χ.Α., νέα τραπεζικά συμβόλαια στα παράγωγα

    -Φωκίων Καραβίας: Οι 5 άξονες της Eurobank για τη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ