• Τράπεζες

    Αναστολή δόσεων για συνεπείς επιχειρήσεις που πλήττονται ανακοινώνουν οι τράπεζες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Αναστολή στην καταβολή δόσεων για οφειλές από δάνεια σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε συγκεκριμένους κλάδους και πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι τράπεζες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο της αναστολής καταβολής δόσεων, θα αφορά στα τοκοχρεωλυτικά δάνεια και συγκεκριμένα στο τμήμα του οφειλόμενου κεφαλαίου, περιορίζοντας την υποχρέωση των επιχειρήσεων στην καταβολή μόνο των τόκων. Το μέτρο θα αφορά επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από τους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης και του λιανεμπορίου.

    Η αναστολή της καταβολής χρεολυσίου θα ισχύσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και θα απευθύνεται μόνο σε όσες επιχειρήσεις ήταν συνεπείς στην αποπληρωμή των δανείων τους έως τα τέλη του 2019. Για το τμήμα του κεφαλαίου η αποπληρωμή του οποίου θα μετατεθεί, θα υπάρξει παράταση παράταση της διάρκειας του δανείου.

    Η κατεύθυνση στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων που πλήττονται ευθέως από την πανδημία, δόθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα με τους CEOs των ελληνικών τραπεζών.

    Ανακοινώσεις αναμένονται ενδεχομένως και σήμερα από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενώ κάθε τράπεζα ξεχωριστά αναμένεται να εξειδικεύσει περαιτέρω την πολιτική της ανάλογα και με την έκθεση που έχει στους συγκεκριμένους κλάδους, αλλά και τις δυνατότητές της.

    Στη χθεσινή σύσκεψη των επικεφαλής όλων των τραπεζών υπό το διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, δόθηκε σαφής κατεύθυνση ανακούφισης των επιχειρήσεων, αλλά όχι με οριζόντιο τρόπο και όχι για όσες επιχειρήσεις ήταν ασυνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

    Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να αποτραπεί από το μέτρο της αναστολής των δόσεων να επωφεληθούν επιχειρήσεις μπαταχτσήδες που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν την κρίση «φεσώνοντας» περαιτέρω τις τράπεζες.

    Στη βάση αυτή τα μέτρα ανακούφισης που θα ανακοινωθούν θα αφορούν μόνο όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τα τέλη του προηγούμενου έτους.



    ΣΧΟΛΙΑ