• Τράπεζες

    Η Deutsche Bank ζητεί από εκατοντάδες ανώτατα στελέχη της να «ξεχάσουν» ένα μηνιάτικο

    • NewsRoom
    Deutsche Bank: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες- Συστάσεις αγοράς σε ΕΤΕ και Alpha Bank


    Η Deutsche Bank ζήτησε από τους κορυφαίους μάνατζέρ της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της εκτελεστικής επιτροπής και να «ξεχάσουν» ένα μηνιάτικο, μετά την επανέναρξη του σαρωτικού προγράμματος περικοπής θέσεων εργασίας που έχει δρομολογήσει η τράπεζα με στόχο τη μείωση των εξόδων της.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας, πρόκειται για εθελοντικό -και όχι υποχρεωτικό-μέτρο.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, αποφάσισε να θέσει ξανά σε εφαρμογή το σχέδιο περικοπής συνολικά 18.000 θέσεων εργασίας στην τράπεζα, το οποίο είχε ανασταλεί μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Μάρτιο. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε και από εκατοντάδες ανώτατα στελέχη της Deutsche Bank να δεχθούν να μην τους καταβληθούν οι απολαβές ενός μήνα, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι η διοίκηση συνδράμει και αυτή στην προσπάθεια μείωσης του κόστους.

    Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος, η κίνηση αυτή μπορεί να βοηθήσει την τράπεζα να εξοικονομήσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

    Επενδυτικές τράπεζες, όπως η Morgan Stanley, η Citigroup και η HSBC Holdings, είχαν δεσμευθεί να αναβάλουν τις απολύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διαβεβαιώνοντας τους εργαζομένους ότι το εισόδημα και η ασφάλιση υγείας τους είναι εξασφαλισμένα. Η Deutsche Bank είναι η πρώτη τράπεζα που ανατρέπει τη δέσμευση αυτή.



    ΣΧΟΛΙΑ