• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με την Intrum για την πώληση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων

    • NewsRoom
    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Τράπεζα Πειραιώς


    Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. προέβη σε συμφωνία με την Intrum, στο πλαίσιο κοινοπραξίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης («EBRD»), για την πώληση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ιδιωτών, μικρών επιχειρήσεων και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από περίπου 53 χιλιάδες δάνεια συνολικής πιστωτικής απαίτησης ύψους €1,7 δισ. και €0,7 δισ. μεικτής λογιστικής αξίας. Το τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 6% της μεικτής λογιστικής αξίας.

    Η συναλλαγή αποτελεί μέρος των συστηματικών ενεργειών της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού της για μείωση του αποθέματος των ΜΕΑ.

    Η Συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους και εγκρίσεις από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της συγκατάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: «Πράσινο φως» από το ΔΣ στο σχέδιο για την τιτλοποίηση Frontier

    Attica Bank: Προχώρησε σε τιτλοποίηση και μεταβίβαση χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων συνολικού ύψους €712 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ