• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Μεγάλο ενδιαφέρον για το placement – Επαφές με πάνω από 45 επενδυτές στο roadshow της JP Morgan

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Στραμμένο στην Τράπεζα Πειραιώς έχουν το βλέμμα οι διεθνείς επενδυτές ενόψει του placement, όπως διαπιστώθηκε κατά το διήμερο roadshow της τράπεζας στη Νέα Υόρκη και τη συμμετοχή της στην παρουσίασης της JP Morgan.

    Τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς είχαν επαφές με περισσότερους από 45 επενδυτές, με όλα τα «μεγάλα σπίτια» να δηλώνουν «παρών» στην επικείμενη διάθεση του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην τράπεζα.

    Ανάμεσά τους ήταν οι Βlackstone, Threadneedle, BlackRock, Morgan Stanley, Fidelity, Capital, Wellington, Bank of America, αλλά και νέα ονόματα όπως οι: Barron Capital, Passaic Capital.

    Βέβαια, στo διήμερο συνέδριο της JP Morgan, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 85 θεσμικοί επενδυτές, συμμετείχαν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, όπως και ελληνικές επιχειρήσεις πρώτου μεγέθους.

    Το κλίμα στη Νέα Υόρκη ήταν εξαιρετικά θετικό με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα να έχει το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα. Τα ελληνικά assets προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς η ελληνική οικονομία εμφανίζει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τις ευρωπαϊκές.

    Μάλιστα στην τοποθέτηση του –που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως: Το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, που βλέπουμε πλέον, αποτελεί απόδειξη της δυναμικής του ιδιωτικού τομέα στη χώρα και ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της ανάπτυξης στο μέλλον. Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: Πατάμε «γκάζι» σε όλους τους τομείς.

    Σε 45 θεσμικούς επενδυτές παρουσίασαν τις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς, ο CEO της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου και η ομάδα του, δηλαδή ο CFO Θοδωρής Γναρδέλλης, η γενική διευθύντρια Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Χρυσάνθη Μπερμπάτη και ο επικεφαλής του IR Ξενοφών Δαμαλάς, στη Νέα Υόρκη, τόσο στο διήμερο roadshow που διοργάνωσαν οι σύμβουλοι της UBS και Goldman Sachs, όσο και στο διήμερο συνέδριο της JP Morgan.

    Πάντως η διαδικασία αποεπένδυσης του Ταμείου –που κατέχει το 27% της Πειραιώς- θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας.

    Και όπως αναφέρει πηγή που συμμετέχει στη διαδικασία στο mononews.gr, «εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, όμως η τελική απόφαση για το αν θα διατεθεί το σύνολο των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ ή μικρότερο ποσοστό, είναι τη κυβέρνησης».

    Ωστόσο πλέον, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα διατεθεί το 20% της τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης:

    Optima Bank: Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank οι κορυφαίες επιλογές φέτος

    Eurobank Equities: Αυτές είναι οι 5 μετοχές που προτείνονται ως κορυφαίες επιλογές του 2024

    Πειραιώς: Ποιοι ρώτησαν στο Λονδίνο για το placement, νέες επαφές Μεγάλου στη Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ