• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Άντλησε 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,5% (upd)

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Έκλεισε το βιβλίο της έκδοσης ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς με επιτόκιο 8,5% και την άντληση 350 εκατ. ευρώ και όχι 300 εκατ., όπως αρχικά είχε τεθεί ως στόχος.

    Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 700 εκατ. ευρώ, με τη συνολική ζήτηση να είναι ισόποσα μοιρασμένη μεταξύ Ελλήνων και διεθνών επενδυτών.

    Το ομόλογο είναι λήξης 28 Ιανουαρίου 2027, με δυνατότητα ανάκλησης στις 28 Ιανουαρίου 2026.

    Ο νέος τίτλος χρέους της Τράπεζας Πειραιώς έχει διάρκεια τεσσάρων ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα τρία έτη (4NC3) και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Β1 από την Moody’s και Β από την S&P, ενώ Goldman Sachs Bank Europe και UBS Investment Bank έχουν αναλάβει να “τρέξουν” την διαδικασία της έκδοσης.

    Η έξοδος της τράπεζας στις αγορές γίνεται στο πλαίσιο της κάλυψης των στόχων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL.

    Aνάλογες κινήσεις έγιναν και από τις Alpha Bank τον Οκτώβριο και Εθνική Τράπεζα στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας όπου οι δύο τράπεζες άντλησαν 400 εκατ. ευρώ και 500 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με επιτόκιο 7,25% (3ετές sub-benchmark senior preferred) και 7,5% (5ετές senior preferred), αντίστοιχα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ