• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Αμυντική επενδυτική στρατηγική το 2ο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Τράπεζα Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς


    Με το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023 όλες σχεδόν οι αγορές παραμένουν σε θετικό έδαφος, αντιστρέφοντας μέρος των απωλειών του 2022.

    Τον Μάιο η Fed σηματοδότησε μια πιθανή παύση της ανόδου των επιτοκίων, χωρίς όμως να σταματάει να δηλώνει ανήσυχη για τον πληθωρισμό, αναφέρει ανάλυση της Τράπεζας Πειραιώς +4,55% για την επενδυτική στρατηγική το 2ο τρίμηνο.

    Στις ΗΠΑ όπως και στην Ευρωζώνη οι περισσότεροι πρόδρομοι δείκτες κυρίως από τον κλάδο της μεταποίησης συνεχίζουν να δείχνουν μια αυξημένη πιθανότητα επιβράδυνσης/ύφεσης.

    Κατά συνέπεια:

    Διατηρούμε τον αμυντικό προσανατολισμό μας στις μετοχές, κυρίως λόγω αποτιμήσεων και της επερχόμενης επιβράδυνσης /ύφεσης στις οικονομίες ΗΠΑ και Ευρωζώνης, σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας.

    Η άποψή μας για τη μετοχική αγορά παραμένει ήπια αρνητική για τις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία. Στις Αναδυόμενες Αγορές, η άποψή μας παραμένει ουδέτερη κυρίως λόγω της Κίνας.

    Στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ η άποψή μας παραμένει ήπια θετική και στην Ευρωζώνη παραμένει ουδέτερη. Στα εταιρικά ομόλογα, η άποψή μας παραμένει ουδέτερη για τα Επενδυτικής Διαβάθμισης (IG) των ΗΠΑ και για τα υπόλοιπα παραμένει ήπια αρνητική.

    Στα εμπορεύματα, η άποψή μας υποβαθμίζεται σε ήπια αρνητική ενώ παραμένει ουδέτερη τόσο για τον χρυσό όσο και για το πετρέλαιο.

    Διαβάστε επίσης

    Ράπανος (ΕΕΤ): Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    Morgan Stanley: Βουτιά 13% στα κέρδη το β’ τρίμηνο του 2023

    Bank of America: Στα 7,1 δισ. δολάρια τα έσοδα λόγω τόκων



    ΣΧΟΛΙΑ