• Τράπεζες

    Τρ. Πειραιώς: Ξεπέρασαν τα 700 εκατ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο – Στο 8,25% το κουπόνι, στο 8,5% η απόδοση

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας βιβλίου προσφορών για την έκδοση Ομολόγου Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας ύψους €350 εκατ.  ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

    Η έκδοση προσέλκυσε το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Πειραιώς, το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ισχυρό, με περισσότερους από 60 διαχειριστές κεφαλαίων, με τη ζήτηση να ανέρχεται υψηλότερα των 700 εκατ. ευρώ.

    Περισσότερο από το 60% του ποσού της έκδοσης διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Η επιτυχία της έκδοσης αποτελεί σαφή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Πειραιώς και τις προοπτικές της.

    Τελικά, το κουπόνι του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,25% ενώ η απόδοση 8,50%.

    Το Ομόλογο είναι τετραετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης στα τρία έτη και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου – Euro MTF Market.

    Η έκδοση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για την ενίσχυση των Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Ίδια Κεφάλαια και τις Επιλέξιμες Υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, «MREL»), που συνιστά εποπτική υποχρέωση όλων των τραπεζών.

    Οι UBS Investment Bank και Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησαν ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι του βιβλίου προσφορών.

    H Τράπεζα Πειραιώς και η Ambrosia Capital ενήργησαν ως Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών.

    Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρία Μπερνίτσας ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Πειραιώς.

    Διαβάστε επίσης:

    Wood & Company: Γιατί προτιμά Πειραιώς & Eurobank

    Μεγάλου στο συνέδριο της Credit Risk Management: «Η Πειραιώς αναδεικνύεται ως βασικός χρηματοδότης της πράσινης μετάβασης

    Βλαχόπουλος (Τράπεζα Πειραιώς): Σημαντικός ο ρόλος των τραπεζών για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πελατών σε θέματα ESG



    ΣΧΟΛΙΑ