• Τράπεζες

    Το ΤΧΣ διερευνά τις δυνατότητες εισαγωγής του στην αύξηση της Alpha Bank

    Ηλίας Ξηρουχάκης (ΤΧΣ)

    Ηλίας Ξηρουχάκης Διευθύνων Σύμβουλος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)


    Με ποσοστό 11% το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φαίνεται πως θα εισέλθει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, στοιχείο το οποίο δικαιολογεί εν πολλοίς και την στήριξη που ανακοίνωσε από την αρχή στην αύξηση της Alpha η Κυβέρνηση.

    Μολονότι το ποσοστό αυτό του Ταμείου δεν είναι μεγάλο, εν τούτοις εκτιμάται πως το ΤΧΣ θα θελήσει με κάποιο τρόπο να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις προηγούμενες αυξήσεις στις οποίες εισήλθε.

    Βεβαίως προκειμένου το Ταμείο να λάβει σχετικές αποφάσεις θα πάρει το χρόνο του και αφού ανακοινώσει η Τράπεζα τους όρους της αυξήσεως.

    «Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι αρωγός κάθε προσπάθειας των τραπεζών για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, ενώ και ως μέτοχος της Alpha Bank, στηρίζει πλήρως την αναθεώρηση του τριετούς στρατηγικού σχεδίου της τράπεζας και το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων για την χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου. Η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alpha Bank: Στα 800 εκατ. ευρώ η εξεταζόμενη αναπτυξιακή ΑΜΚ – Πλήρης επιβεβαίωση του mononews

    Πηγές Μεγάρου Μαξίμου αποκλειστικά στο mononews.gr: «H κυβέρνηση στηρίζει την AMK της Alpha Bank»

    Νέος CEO του ΤΧΣ ο Ηλίας Ξηρουχάκης



    ΣΧΟΛΙΑ