• Τράπεζες

    Την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ξεκινά η διοίκηση της ΕΤΕ

    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΤΕ στο Investors Day που διοργανώνεται στις 16 Μαίου στο Λονδίνο, με στόχο την πώληση της εταιρείας έως τα τέλη του 2019.

    Το χρονοδιάγραμμα, έτσι όπως συμφωνήθηκε σε σύσκεψη της διεύθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού της τράπεζας με τους συμβούλους πώλησης, Goldman Sachs και Morgan Stanley, προβλέπει το άνοιγμα των data rooms τον Ιούνιο, την υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του Οκτωβρίου και την ολοκλήρωση της πώλησης στα τέλη Δεκεμβρίου.

    Αν και το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά σφιχτό και η τήρησή του συνδέεται και με τις πολιτικές εξελίξεις, είναι σαφές ότι η διοίκηση της ΕΤΕ επιδιώκει να επιταχύνει τις εξελίξεις για την πώληση της μεγαλύτερης θυγατρικής του ομίλου, η αποεπένδυση από την οποία προβλέπεται άλλωστε στο σχέδιο αναδιοργάνωσης που έχει συμφωνηθεί με τον SSM.

    Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, είχε συνδέσει την επιτυχία της διαδικασίας και την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών και με το ρευστό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται εν αναμονή των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το 2019 δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις.

    Οπως πάντως αξιολογήθηκε κατά την πρόσφατη σύσκεψη της διεύθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού, η επίσπευση της πώλησης θα αποτελέσει σαφές μήνυμα προς την επενδυτική κοινότητα στο πλαίσιο της παρουσίασης του σχεδίου μετασχηματισμού στις 16 Μαΐου στο Λονδίνο.

    Στη βάση των παραπάνω αποφάσεων συμφωνήθηκε το αμέσως προσεχές διάστημα να συνταχθεί το νέο business plan της εταιρείας για την προσεχή τριετία. Οι σύμβουλοι πώλησης αναμένεται να ξεκινήσουν τις διερευνητικές επαφές, προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές. Επιδίωξη της διοίκησης είναι να διερευνηθεί το ενδιαφέρον και από μεγάλους ασφαλιστικούς ομίλους ή επενδυτικά κεφάλαια που έχουν εμπειρία στην ασφαλιστική δραστηριότητα.

    εθνικη ασφαλιστικη
    Εθνική Ασφαλιστική

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Ασφαλιστική: Ενίσχυση παραγωγής και διατήρηση υψηλής κερδοφορίας το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ): «Στις αρχές του 2020 θα αποφασίσουμε για την Εθνική Ασφαλιστική»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιβεβαίωση mononews: Ο Σταύρος Κωνσταντάς νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική



    ΣΧΟΛΙΑ