• Τράπεζες

    Τι λέει ο επικεφαλής της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες


    Την ανάγκη μεγαλύτερης προόδου στο μέτωπο των “κόκκινων δανείων” επεσήμανε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Paul Achleitner στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που είχε χθες με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

    Ο Γερμανός τραπεζίτης, σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Μαϊλλη εκτίμησε πως οι ελληνικές τράπεζες χρειάζεται να κάνουν περισσότερα βήματα για την αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων”, προκειμένου να απελευθερώσουν ρευστότητα και να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

    Ο ισχυρός άνδρας της Deutsche Bank πάντως δεν είναι ο μοναδικός το τελευταίο διάστημα που εκφράζει την άποψη πως τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να ανεβάσουν στροφές, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

    Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που υποστηρίζουν πως παρατηρείται κόπωση το τελευταίο διάστημα, αν και αναγνωρίζουν πως υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στη διαχείρισή τους. “Δεν είναι εύκολη υπόθεση… είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες για τα επόμενα χρονια”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δεσμεύτηκαν ενώπιον της ΤτΕ και του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ να μειώσουν έως το 2019 κατά 40% ή κατά 41 δισ. Ευρώ τα “κόκκινα δάνειά” τους.

    Ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Paul Achleitner

    Ο κ. Achleitner, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαϊλλη, στάθηκε και στη σημασία προσέλκυσης επενδυτών από το εξωτερικό, λέγοντας πως η χώρα πρέπει να εστιάσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στο πλαίσιο που διέπει τις νέες επενδύσεις.

    Ο Γερμανός τραπεζίτης τέλος, έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, σημειώνοντας πως πλέον είναι αρκετά πιο ισχυρό για να αντιμετωπίσει μελλοντικές κρίσεις ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης των δυο ανδρών βρέθηκε το Brexit και οι συνέπειες στην ευρωπαϊκή οικονομία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρ. Μεγάλου: Αισιοδοξία για σημαντική αύξηση των καταθέσεων, επίτευξη των στόχων για τα NPEs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καραμούζης: Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και της χώρας αναβαθμίζεται σταθερά



    ΣΧΟΛΙΑ