• Τράπεζες

    Τα σχέδια για την τραπεζική αγορά σε Ελλάδα και Ρουμανία στο «μενού» Βαρδινογιάνννη-Στουρνάρα

    Γιάννης Βαρδινογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος Motor Oil


    Τα σχέδια της Ireon Investments Ltd., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, για την τραπεζική αγορά στην Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με το διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

    H Ireon Investments Ltd, απέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο το 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (IBG), καταβάλλοντας τίμημα 73,5 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωση της συμφωνία αναμένει την έγκριση των εποπτικών αρχών. Να σημειωθεί ότι η εξαγορά έχει λάβει ήδη την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αυτό που εκκρεμεί είναι η έγκριση από την ΤτΕ .

    Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα σχέδια της οικογένειας Βαρδινογιάννη στη Ρουμανία μετά την ολοκλήρωση το 2018 της εξαγοράς της από την Barniveld Enterprises Ltd, συμφερόντων του ιδίου. Η Marfin Bank ολοκλήρωσε την προηγούμενη χρονιά αύξηση κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ, κίνηση που αποδεικνύει τη μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική του στην Marfin Ρουμανίας, που προβλέπει την ανάπτυξη της τράπεζας στην τοπική αγορά.

    Ο όμιλος Βαρδινογιάννη, στον οποίο πέρασε επίσης και το 94,52% των μετοχών της CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ όπως επίσης και το 100% των μετοχών της Laiki Factors & Forfeiters, έχει υποβάλλει στην ΤτΕ το επιχειρηματικό του σχέδιο για την ανάπτυξη της IBG.

    Στο μενού της χθεσινής συνάντησης ήταν τα σχέδια για τη δημιουργία της διοικητικής ομάδας στην Ελλάδα, αλλά και το επιχειρηματικό πλάνο για την ανάπτυξη της τράπεζας που προβλέπει ανάπτυξη του δικτύου και επέκταση των εργασιών.

    Να σημειωθεί ότι η IBG είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα με τραπεζική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα και στους σχεδιασμούς του νέου μετόχου είναι η αύξηση του δικτύου των καταστημάτων στα 20 έως 25, προκειμένου να αποκτήσει ένα κρίσιμο μέγεθος και να απευθυνθεί σε ευρύτερες κατηγορίες πελατών, δηλαδή τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες. Τη στροφή προς και υπηρεσίες λιανικής πιστοποιεί άλλωστε και η ανάληψη καθηκόντων CEO από τον κ. Δημήτρη Κυπαρίσση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη-Μπαρόζο και τι συζήτησαν Στουρνάρας και Βαρδινογιάννης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεύμα εργασίας μεταξύ Στουρνάρα και Γιάννη Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ