• Ροή Ειδήσεων

    Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη-Μπαρόζο και τι συζήτησαν Στουρνάρας και Βαρδινογιάννης

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το «καυτό» ραντεβού Μπαρόζο με τον Κυριάκο

    Συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Goldman Sachs International  Ζοζέ Μανουέλ  Μπαρόζο (JOSÉ MANUEL BARROSO) πριν πάει στο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς. Η στήλη πληροφορείται πως συναντήθηκε με μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο το ραντεβού που είχε ουσία αλλά και πλούσιο παρασκήνιο ήταν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συζήτηση των δύο περιστράφηκε γύρω από όλα τα θέματα της οικονομίας, κυρίως όμως για το τι πρέπει να γίνει ώστε να έρθουν οι ξένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα.

    Μαθαίνω ότι ο πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός μετέφερε στον Κυριάκο ότι οι επενδυτές ανυπομονούν να γίνουν οι εκλογές και να αναλάβετε τα ηνία της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδύσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον τομέα της Ενέργειας.

    Μήνυμα που ο πρόεδρος της αμερικανικής τράπεζας επανέλαβε και από το βήμα του φόρουμ λίγα 24ωρα μετά. 

    Μάλιστα, η στήλη πληροφορείται ότι επέμενε να ενημερωθεί για τον χρόνο που θα γίνουν οι εθνικές εκλογές κι αν ο Μαίος κερδίζει έδαφος ενώ προσπάθησε να εκμαιεύσει την συνολική οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος.

    Ο Κυριάκος και το «φλέρτ» με επιχειρηματία του Βορρά

    Μένοντας για λίγο ακόμη στα του Κυριάκου η στήλη πληροφορείται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γυροφέρνει έναν επιχειρηματία, νέας γενιάς, από την Βόρεια Ελλάδα στον οποίο δίνει, όπως λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, μέχρι και υπουργείο (προς το αναπληρωτή το βλέπουμε) αρκεί να ενταχθεί στους μη κυβερνητικούς που θα υπουργοποιηθούν.

    Πρόκειται για στελέχη που δεν έχουν σχέση με την πολιτική, αντίθετα έχουν διοικήσει επιχειρήσεις, γνωρίζουν τα προβλήματα της αγοράς και πρόσκεινται στον φιλελεύθερο χώρο. Αν θα δέσει το γλυκό θα το μάθουμε και θα σας ενημερώσουμε…

    Τελικά το στοίχημα το κέρδισε ο Ευτύχης

    Χθες η στήλη σας πληροφόρησε για το στοίχημα που έβαζαν τα μεγαλοστελέχη και οι επιχειρηματίες στους Δελφούς για το ποιος θα βγει πρώτος στις αγορές: Ο Ευτύχης (Βασιλάκης) ή το ελληνικό δημόσιο; Για λίγες μόλις ώρες κέρδισαν όσοι στοιχημάτισαν στην Aegeanκαθώς το βιβλίο προσφορών ανοίγει σήμερα στις 10.00. Το βιβλίο για το 10ετές θα ανοίξει αργά το μεσημέρι… Στο νήμα…

    Ηγετικό προφίλ από τον Καλλινσάντση

    Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έμειναν όσοι παρευρέθησαν στους Δελφούς με το ηγετικό προφίλ του Αναστάσιου Καλλιτσάντση. 

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ έκλεψε τις εντυπώσεις και μαθαίνω ότι αρκετά ξένα funds είναι έτοιμα να «χτυπήσουν» την μετοχή… 

    Εξάλλου, ο όμιλος ετοιμάζει σημαντικές επενδύσεις…

    Δεύτερο ραντεβού Τζιγγερ 

    Η στήλη σας είχε πληροφορήσει πριν από τα Χριστούγεννα ότι οι σχέσεις του επιχειρηματία και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Motor Oil Γιάννη Βαρδινογιάννη σμιλεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού STAR όταν ο υιός του Βαρδή και αφεντικό πλέον έκανε το τραπέζι στον διοικητή με συνδαιτημόνες κορυφαία στελέχη των media της οικογένειας. 

    Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Τζίγγερ)  αγόρασε τράπεζα και πλέον μιλά και τρώγει με τον Στουρνάρα και με την ιδιότητα του τραπεζίτη! 

    Έτσι, χθες συνέφαγαν, μίλησαν για όλα και ο διοικητής έστειλε και ένα μήνυμα ισχύος προς πάσα κατεύθυνση…

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ