• Business

    Στη Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη και επίσημα η IBG 

    • NewsRoom
    Motor Oil: Στα 156,5 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα EBITDA στο γ΄ τρίμηνο

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Μπαράζ εξαγορών για την Motor Oil, του Ομίλου Βαρδινογιάννη, η οποία μετά την είσοδό της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, προχώρησε και επίσημα στην εξαγορά της IBG, συνεχίζοντας τα επενδυτικά της ανοίγματα και σε νέους τομείς δραστηριότητας.

    Η κίνηση αυτή που γίνεται από πλευράς της Motor Oil έρχεται σε συνέχεια των όσων είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής CEO της εταιρείας, Πέτρος Τζανετάκης, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που έλαβε χώρα στις 24 Οκτωβρίου.Όπως είχε αναφέρει το mononews.gr, ο Πέτρος Τζανετάκης είχε επισημάνει ότι «ήρθε η ώρα να ανοιχτεί η Motor Oil σε κλάδους που βοηθάνε στην ευρύτερη ισχυροποίηση της θέσης της στην Ελληνική αγορά. Δρομολογώντας με τον τρόπο αυτό, την  αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας στην ‘’επόμενη μέρα’’. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν, ή μπορεί να υπάρξουν από εδώ και πέρα, έτσι ώστε να κάνουμε ακόμη πιο μεγάλο το επιχειρηματικό μας αποτύπωμα στη χώρα.»

    Στην ίδια αυτή Γενική Συνέλευση είχε δοθεί το πράσινο φως προκειμένου να διευρυνθεί η επιχειρηματική «παλέτα» δραστηριοτήτων της Motor Oil σε πολλούς άλλους τομείς δραστηριοτήτων στη χώρα. Ανάμεσα στους τομείς αυτούς συμπεριλαμβάνονταν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Motor Oil εξαγόρασε την ενεργειακή εταιρεία NRG μπαίνοντας στην λιανική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην εξαγορά της εταιρείας Tallon, που δραστηριοποιείται στο χρηματοοικονομικό τομέα της αντιστάθμισης κινδύνων.

    Αναμενόταν και η επίσημη ανακοίνωση για τον επόμενο στόχο της Motor Oil,  αυτόν της ένταξης στο δυναμικό της και της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG) γεγονός που ήρθε το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Την υπογραφή συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της Ireon Investments Ltd., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, και του Ειδικού Εκκαθαριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, κ. Κλεόβουλου Αλεξάνδρου, για την πώληση του 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, του 94,52% των μετοχών της CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και του 100% των μετοχών της Laiki Factors & Forfeiters, ανακοίνωσε η EY, ως σύμβουλος πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

    Νομικός σύμβουλος για την πλευρά του Ειδικού Εκκαθαριστή ήταν η Πλατής – Αναστασιάδης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, μέλος του Δικτύου EY Law, ενώ για την πλευρά της Ireon Investments Ltd. η Ποταμίτης – Βεκρής Δικηγορική Εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη η IBG – Τι δηλώνει αποκλειστικά στο mononews ο Γ. Τανισκίδης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ολική επαναφορά του τραπεζίτη Γιώργου Τανισκίδη με την IBG και οι συζητήσεις του Λεωνίδα Μπόμπολα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Motor Oil: Τι κρύβει η εξαγορά του 50,01% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha – Ρεπορτάζ και παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ