• Τράπεζες

    Στο «άρμα» του «Ηρακλή» ετοιμάζεται να ανέβει άμεσα η Alpha Bank – Όλες οι λεπτομέρειες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ψάλτης Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης. Διευθὐνων Σύμβουλος Alpha Bank


    Θέμα 24ωρων είναι η επιβίβαση της Alpha Bank στο όχημα του «Ηρακλή».

    Όπως αναφέρει στο mononews.gr πηγή με γνώση του θέματος το αίτημα θα υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών άμεσα, πριν φύγουν για διακοπές τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

    Πράγματι, τις τελευταίες μέρες οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες στο επιτελείο της Alpha Bank, προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα υπαγωγής για τις τιτλοποιήσεις του Project Galaxy, ύψους 10,5 δισ. ευρώ, στο πρόγραμμα εγγυήσεων «Ηρακλής».

    Η διοίκηση της τράπεζας «τρέχει» με ταχύτατους ρυθμούς τις διαδικασίες, να στείλει σαφές μήνυμα στους υποψήφιους επενδυτές του Galaxy και να «κλειδώσει» χαμηλές προμήθειες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ήδη τα ομόλογα (υψηλής, μεσαίας και χαμηλής διαβάθμισης) του Galaxy έχουν βαθμολογηθεί από οίκο αξιολόγησης BDRS.

    Οι διαδικασίες λοιπόν «τρέχουν» με τη διοίκηση να κερδίζει το χαμένο έδαφος καθώς υπήρξαν αναπόφευκτες λόγω της πανδημίας καθυστερήσεις.

    Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν και οι δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές του project Galaxy, το οποίο πηγαίνει «πακέτο» με την CEPAL, η οποία προ ημερών πέρασε 100% στην Alpha Bank.

    Ανάμεσα στα επενδυτικά σχήματα που έχουν προκριθεί στην short list είναι οι Pimco, Elliot-Credito Fondiario, Cerved.

    Μάλιστα όπως έχουν αναφέρει πηγές της Alpha Bank όπως, το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον, το διεθνές κύρος των υποψήφιων επενδυτών και η ποιότητα των προσφορών που κατατέθηκαν αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην Alpha Bank.

    Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα προ ημερών –στις 22 Ιουλίου-, ανακοίνωσε την απόκτηση του 100% της Cepal. Το επόμενο βήμα είναι να ολοκληρωθεί η ενοποίηση των διευθύνσεων διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της τράπεζας με την υφιστάμενη δραστηριότητα της Cepal, το 100% της οποίας θα διατεθεί προς πώληση στον επενδυτή που θα αναδειχθεί από την διαγωνιστική διαδικασία του Galaxy.

    Να σημειωθεί ότι η Alpha Bank προχώρησε στη μεγαλύτερη τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τράπεζα στην Ελλάδα, την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Galaxy.

    Η επίπτωση τώρα στα κεφάλαια της τράπεζας από την τιτλοποίηση υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τη διοίκηση της Alpha Bank θα απορροφηθεί πλήρως από το κεφαλαιακό «μαξιλάρι» που ήδη διαθέτει ο όμιλος.



    ΣΧΟΛΙΑ