• Τράπεζες

    Στις 21 Μαΐου εγκρίνεται από το ΤΧΣ ο νέος CFO της Εθνικής Τράπεζας – Όλο το παρασκήνιο

    • Ευγενία Τζώρτζη
    Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα


    Στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mononews, πρόκειται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να εγκρίνει την τοποθέτηση του κ. Χρίστου Χριστοδούλου στη θέση του νέου CFO της Εθνικής Τράπεζας. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο νυν οικονομικός διευθυντής κ. Γιάννης Κυριακόπουλος θα παραμείνει στην ΕΤΕ αναλαμβάνοντας επικεφαλής στον τομέα διαχείρισης ακινήτων του ομίλου.

    Η έγκριση του νέου CFO από το ΤΧΣ είναι αποτέλεσμα και της συμφωνίας που υπήρξε με το Ταμείο για τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, με την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων του κ. Andrew McIntyre. Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι πρότινος ο πρόεδρος του ομίλου της Εθνικής κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος συμφώνησε να παραχωρήσει τη θέση του στον κ. Andrew McIntyre.

    Να σημειωθεί ότι, όπως είχε αποκαλύψει το mononews το θέμα αυτό είχε αποτελέσει σημείο τριβής με το ΤΧΣ, που επέμενε στην άποψη ότι ως μη εκτελεστικός πρόεδρος ο κ. Μιχαηλίδης δεν μπορεί να προεδρεύει της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και ανάδειξης Αρμοδιοτήτων.

    Ο νέος CFO της Εθνικής Τράπεζας κ. Χριστοδούλου προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα Κύπρου, όπου διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος τον Νοέμβριο του 2017.

    Κατέχει επίσης θέση γενικού διευθυντή στην NBG Greek Fund και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου και της Εθνικής Γενικών Ασφαλειών Κύπρου.

    Ο κ. Χριστοδούλου έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

    Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Hacker Young Chartered Accountants στο Λονδίνο. Το 2003 εντάχθηκε στην Οικονομική Διεύθυνση της Eurobank στην Ελλάδα, ενώ το 2007 προσλήφθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου κατείχε τη θέση του Financial Controller των θυγατρικών του Ομίλου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Αφρική. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής συμμετείχε σε διάφορα έργα corporate finance και εξαγορών και συγχωνεύσεων (M&As) στις αναπτυσσόμενες αγορές.

    Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα οικονομικού διευθυντή στη United Bulgarian Bank, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλγαρία.



    ΣΧΟΛΙΑ