• Τράπεζες

    Στην τελική φάση υλοποίησης περνά το deal FPS – DoValue

    Θεόδωρος Καλαντώνης, εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece

    Θεόδωρος Καλαντώνης, εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece


    Αναλαμβάνει δράση από τη Δευτέρα 6 Απριλίου η FPS –doValue. Εκτελεστικός πρόεδρος είναι ο Θοδωρής Καλαντώνης και CEO ο Τάσος Πανούσης.

    Το deal FPS με DoValue, περνάει στην τελική φάση της υλοποίησης του. Και η FPS θα διαχειριστεί σε πρώτη φάση καθυστερούμενα δάνεια της Eurobank ύψους 27 δισ ευρώ.

    Τις επόμενες μέρες, οι κ.κ. Καλαντώνης και Πανούσης, οι οποίοι έχουν μακρά εμπειρία στο θέματα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στην Eurobank και θα αναλάβουν τα νέα καθήκοντα τους στην FPS.

    Ο κ. Θοδωρής Καλαντώνης, είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της νέας εταιρείας και ο κ. Τάσος Πανούσης ο Διευθύνων Σύμβουλος.

    Όπως είναι γνωστό η FPS-doValue θα διαχειριστεί σε πρώτη φάση καθυστερούμενα δάνεια της Eurobank ύψους 27 δισ. ευρώ, και υπάρχει συμφωνία για 10ετη συνεργασία με την FPS. Μάλιστα βάσει της σύμβασης αποκλειστικότητας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Eurobank και την doValue, η τράπεζα θα τροφοδοτεί την FPS με όλα τα νέα «κόκκινα» δάνεια που θα δημιουργούνται εφεξής. Πλέον η τράπεζα δεν θα έχει μονάδα διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών και ότι καινούριο «σκάει» θα πηγαίνει στη νέα εταιρεία.

    Στην FPS μεταφέρθηκαν 480 περίπου άτομα (από τους 500 της Eurobank που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα) και συνολικά η εταιρεία απασχολεί περί τους 950 εργαζόμενους.

    Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και επειδή ο πληθυσμός των εργαζομένων είναι μεγάλος, το προσωπικό που δουλεύει με φυσική παρουσία έχει μοιραστεί σε τρείς μεγάλες ομάδες που εργάζονται σε τρία κτίρια.



    ΣΧΟΛΙΑ