• Τράπεζες

    Στην Παγκρήτια Τράπεζα τα καταστήματα της HSBC στην Ελλάδα – Επιβεβαίωση mononews

    • NewsRoom
    Ο κ. Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Lyktos Participations, και στρατηγικός μέτοχος της Παγκρήτιας

    Ο κ. Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Lyktos Participations, και στρατηγικός μέτοχος της Παγκρήτιας


    Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. υπέγραψε σήμερα με την HSBC Continental Europe (“HSBC”) κατ’ αρχήν συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών του ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC.

    Όπως έγραφε πρόσφατα το mononews, ήταν θέμα ημερών να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το deal Παγκρήτιας Τράπεζας – HSBC Ελλάδος.

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται ότι το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, το ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυο των 15 καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα θα μεταβιβαστούν στην Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.

    Σημειώνεται πως το δίκτυο της HSBC είναι απολύτως συμπληρωματικό της παρουσίας της Παγκρήτιας στην Αθήνα, η οποία με τον τρόπο αυτό ισχυροποιείται.

    Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Παγκρήτιας Τράπεζας εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν σημαντικά μετά τη συναλλαγή, καθώς και περαιτέρω με τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Τα μέρη εκτιμούν ότι η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2023.

    Από την πλευρά της η HSBC αναφέρει ότι όλα τα μέλη του προσωπικού που απασχολούνται στην HSBC Continental Europe Ελλάδος με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα μεταφερθούν στην Παγκρήτια Τράπεζα. Σημειώνει δε ότι η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της διαδικασίας πληροφόρησης και διαβούλευσης της HBCE με τα σωματεία και τα συμβούλια εργαζομένων της. Η ολοκλήρωση της σκοπούμενης συναλλαγής τελεί υπό τις διοικητικές εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών.

    Η HSBC Holdings, μητρική του ομίλου HSBC, έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο μέσω των γραφείων που διαθέτει σε 64 χώρες στις περιοχές: Ευρώπη, Ασία, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

    Με περιουσιακά στοιχεία 2,9 δισ. δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2021, η HSBC είναι μία από τις μεγαλύτερες τραπεζικές και χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο.

    Η HSBC Continental Europe, με έδρα το Παρίσι, είναι θυγατρική της HSBC Holdings.

    Εκτός από τις τραπεζικές της δραστηριότητες στη Γαλλία, διαθέτει υποκαταστήματα σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Τσεχία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Σουηδία).

    Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1981. Με ενεργητικό περίπου 2 δισ. ευρώ και 320 εργαζόμενους (στις 31 Δεκεμβρίου 2021), η HSBC εξυπηρετεί στη χώρας μας πάνω από 90.000 πελάτες λιανικής και περίπου 500 εταιρικούς πελάτες μέσω 15 καταστημάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Το μήνυμα του CEO της HSBC στους εργαζόμενους μετά την ανακοίνωση του deal με την Παγκρήτια

    Θέμα ημερών οι επίσημες ανακοινώσεις για το deal Παγκρήτιας-HSBC



    ΣΧΟΛΙΑ